Stirea etapei

Interventie de URGENTA a lui Galca in dream team-ul lui Reghe! 5 schimbari care revolutioneaza echipa inainte de Liga

Galca i-a luat locul lui Reghecampf, iar Steaua se pregateste sa isi adapteze stilul dupa modelul spaniol.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Iunie 2014, 10:52
Data actualizarii: Marti 10 Iunie 2014, 07:46

Campioana schimba filosofia, insa trebuie sa indeplineasca aceleasi obiective. Liga e obligatorie pentru siguranta financiara a clubului, iar titlul reprezinta conditia pe termen lung pentru ca Galca sa aiba confortul propriilor decizii in Ghencea. Becali i-a explicat lui Galca ce importanta e prezenta in grupele Champions League la intalnirea pe care au avut-o la penitenciarul Poarta Alba.

Steaua trebuie sa mai traiasca un an din banii UEFA si din transferuri, la fel cum s-a intamplat si in 2013-2014. Plecarile consistente ale lui Chiriches (8,5 milioane) si Rusescu (2,2 milioane) vor fi urmate de Pintilii (2,4 milioane) si Gardos, Tanase, Latovlevici sau Szukala, cu totii disponibili, insa, doar in cazul unor 'oferte irezistibile', a anuntat clubul. Tatarusanu a plecat deja, asa ca Steaua trebuie sa rezolve din startul pregatirilor o problema esentiala pentru primul 11.

www.sport.ro iti prezinta cele mai importante 5 schimbari care apar la Steaua cu Galca antrenor.

1. No more TRX

Steaua uita de cosmarul TRX in cantonamente. Thomas Neubert, preparatorul fizic german care stia secretul transformarii ros-albastrilor in ROBOTI l-a urmat pe Reghecampf in Arabia Saudita, asa ca Steaua a intrat intr-o noua era. Galca l-a ales pe spaniolul Julian Jimenez sa conduca pregatirea in baza unor principii noi pentru jucatori, obisnuiti la consum total in timpul antrenamentelor, in special in perioadele de acumulari, stagiile de pregatire de iarna si vara.

2. Nu mai apara Tatarusanu

Ramasa fara portarul titular, Steaua trebuie sa gaseasca rapid solutie de inlocuire. Asteapta raspunsul lituanianului Arlauskis, apoi se va orienta in baza deciziei luate de fostul goalkeeper de la Unirea Urziceni. Arlauskis a aparat putin dupa despartirea de Liga I, insa a ramas atractiv pentru piata din Rusia, unde a fost sub contract in ultimii 4 ani cu Rubin Kazan. In acest moment, portarul e prioritate maxima la Steaua.

3. La cine ajunge banderola

In ultimul an, Steaua si-a pierdut 5 dintre lideri. Bourceanu, Pintilii, Tatarusanu, Chiriches si Rusescu au lasat banderola in responsabilitatea lui Tanase sau Chipciu, favoriti in acest moment sa devina capitani in Ghencea. Si Gardos pastreaza sanse, dar lupta pe voturi se va da, in principiu, intre cei doi jucatori ofensivi, in cazul in care vor continua cu Steaua.

4. Alege 4-3-3

Galca ii asculta sfatul lui Reghe si se apropie de managerul Mihai Stoica. Dupa ce a fost de acord ca Steaua sa ii faca o oferta lui Arlauskis, fostul mijlocas al nationalei i-a mai dat o veste buna lui MM. Va incerca sa joace 4-3-3, sistemul de joc preferat al oficialului. Roni Levy a incercat sa-l foloseasca in mandatul sau, la inceputul sezonului 2011 - 2012, insa n-a reusit sa obtina rezultate pe placul patronului Becali si a plecat rapid. Reghe a preferat 4-2-3-1, sistemul in care Steaua a dat randament maxim cu el antrenor, chiar daca au mai fost incercate si versiunile 3-4-3 si 4-3-3.

5. Cu sau fara atacant retras?

Fara Piovaccari si Kapetanos, Steaua cauta un om caruia sa-i dea tricoul cu '9' pe spate. Si la propriu, si ca rol in teren. In ultima jumatate de sezon, Chipciu a fost urcat 9 fals, iar Reghe a fost multumit de inovatia sa. Mijlocasul ofensiv a devenit golgeter in 2014 si a fost propus de fani ca alternativa pentru Marica la echipa nationala.

Modifică setările cookies