Wout van Aert Jasper Philipsen Tadej Pogacar Turul Frantei Yves Lampaert Sporturi

VIDEO Nu are rival în Turul Franței! Cursă de senzație a liderului clasamentului general, care a câștigat clar etapa a 4-a

Ciclistul belgian Wout van Aert se clasase pe locul 2 în fiecare din primele trei etape din Tour de France.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 08:29
Data actualizarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 08:35

Ciclistul belgian Wout van Aert (Jumbo-Visma) a câştigat en solitaire marţi etapa a 4-a a Turului Franţei, desfăşurată pe distanţa de 171,5 km între Dunkerque şi Calais, şi şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general, informează AFP.

Wout Van Aert i-a depășit pe Jasper Philipsen și Christophe Laporte

Van Aert, care s-a clasat pe locul 2 în fiecare din primele trei etape, în Danemarca, a atacat cu 11 kilometri înainte de sosire şi a încheiat cu timpul de 4 h 01 min 36 sec, fiind mai rapid cu 8 secunde decât compatriotul său Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) şi francezul Christophe Laporte (Jumbo-Visma).

La 27 ans, van Aert a obţinut al şaptelea său succes de etapă în Turul Franţei, unde a participat pentru prima oară în 2019.

La general, podiumul este completat de Yves Lampaert și Tadej Pogacar

În clasamentul general, el are un avans de 25 de secunde faţă de belgianul Yves Lampaert (Quick-Step) şi de 32 de secunde faţă de câştigătorul ediţiei trecute, slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).

Miercuri va avea loc etapa a 5-a, Lille Metropole - Arenberg Porte du Hainaut, lungă de 157 km.

Agerpres

Modifică setările cookies