Sporturi

Un fost elev de-al lui Ivan Patzaichin a vorbit după moartea campionului: ”A fost ca și tatăl meu”

Ivan Patzaichin s-a stins din viață la 71 de ani. 

Iosif Pintilie
Data publicarii: Duminica 05 Septembrie 2021, 11:49
Data actualizarii: Duminica 05 Septembrie 2021, 12:06

România a pierdut unul dintre cei mai mari sportivi din istoria sa. Ivan Patzaichin a pierdut, după trei luni petrecute în spitalul ”Elias” din capitală, lupta cu o boală incurabilă. S-a stins noaptea treacută.

Suferea de cancer la stomac, iar lupta cu boala a fost cea mai dificila cursa din viața lui Patzaichin. A pierdut această cursă, însă va rămâne mereu în inimile iubitorilor sportului românesc. Canoistul era unul dintre cei mai premiați sportivi din lume.

  • Un fost elev de-al lui Ivan Patzaichin a vorbit după moartea campionului: ”A fost cași tatăl său”

Patrazichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice, prima fiind în 1968, și a reprezentat de fiecare dată cu cinste România. Are șapte medalii în total, patru de aur și trei de argint, fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Florin Popescu, fostul elev al lui Ivan Patzaichin, care a reușit să câștige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Sidney, unde a fost coordonat de marele canotor, a vorbit despre dispariția lui Patzaichin:

”Cinstit să fiu, n-am cuvinte să comentez un moment atât de tragic. Pentru mine a fost ca şi tatăl meu. Mă uitam la el ca la o icoană. A fost idolul copilăriei mele.

Dacă domnul Patzaichin îmi spunea să merg pe jos 100 de kilometri, pentru că asta îmi făcea bine la antrenament, făceam acest lucru. Niciodată n-am ieşit din cuvântul dânsului. Îi datorez întru-totul medalia de aur că a fost pentru mine un al doilea tată”, a spus Florin Popescu pentru Telekom Sport.

CITESTE SI

Modifică setările cookies