Sporturi

EXCLUSIV | Geta Andrunache: ”Pe Ivan l-am apreciat mai mult ca om decât ca sportiv”

Geta Andrunache și-a găsit cu greu cuvintele după dispariția lui Ivan Patzaichin.

Daniel Anghel
Data publicarii: Duminica 05 Septembrie 2021, 11:44
Data actualizarii: Duminica 05 Septembrie 2021, 11:55

Vestea cum că Ivan Patzaichin nu mai este printre noi a zguduit întreaga lume a sportului. Fostul mare canoist suferea de cancer la stomac.

Fosta mare canotoare Georgeta Andrunache, care are în palmares cinci titluri olimpice, și-a găsit cu greu cuvintele, în dialog cu PRO TV.

„Mai bine nu aflam! E greu să te exprimi la adresa lui. Un mare om, l-am apreciat mai mult ca om decât pentru rezultatele lui. Atât de mult putea să te încurajeze... mă simțeam mult mai încrezătoare după fiecare întâlnire cu el.

Am avut o relație specială cu Ivan, când ne întâlneam era o apreciere reciprocă. Sunt incomparabilă cu Ivan. L-am apreciat mai mult ca om decât ca sportiv, știu că poate nu e corect. E greu să-mi găsesc cuvintele. O să-mi lipsească!”, a spus Geta Andrunache, pentru PRO TV și www.sport.ro.

Patrazichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice, prima fiind în 1968, și a reprezentat de fiecare dată cu cinste România. Are șapte medalii în total, patru de aur și trei de argint, fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.
 
Familia lui a anunțat sumbru dispariția sportivului, publicând un mesaj pe pagina lui de Facebook. ”Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce. Familia”, a fost mesajul postat.. Starea lui de sănătate nera una foarte bună, iar pentru familie era doar o chestiune de timp până când Patzaichin va dispărea. Totuși, suferința este una fără margini.
CITESTE SI

Modifică setările cookies