Trei sportivi romani, depistati POZITIV inaintea Jocurilor Olimpice: doi dintre ei obtinusera deja calificarea in Brazilia. UPDATE | Reactia lui Mihai Donisan si a COSR

Pregatirile pentru Jocurile Olimpice intra pe ultima suta de metri, dar vin cu probleme pentru delegatia Romaniei. Trei sportivi au fost depistati pozitiv in aceste zile.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Mai 2016, 12:11
Data actualizarii: Vineri 13 Mai 2016, 14:13

UPDATE | COSR anunta, prin intermediul unui comunicat, ca va solicita testarea tuturor sportivilor care vor participa la JO.

"COSR doreste sa isi mentina recordul de a avea o delegatie formata 100% din sportivi curati, record care se mentine din 2004 si pana in prezent. Este important de precizat ca programul nostru contine atat o componenta de testare, dar foarte important, si una de educare si preventie dedicate sportivilor si specialistilor din anturajul lor. Subliniez ca toate programele noastre se desfasoara sub atenta indrumare a ANAD, singura institutie abilitata de statul roman si organisemele internationale sa gestioneze acest domeniu, care sub conducerea doamnei Graziela Vajiala are rezultate remarcabile", a spus Secretarul General al COSR, Ioan Dobrescu.

UPDATE"Pana nu se solutioneaza contraexpertiza probei B nu am nimic de spus", a fost singura reactie a lui Liviu Dumitrescu.

UPDATE | Mihai Donisan: "Deocamdata nici eu nu stiu mai multe detalii. Cand voi afla mai multe, voi face o conferinta de presa.

Sunt foarte trist, aceasta substanta a fost interzisa in luna decembrie. De atunci nu am mai folosit-o si am mai avut testari la care am iesit bine.

Acest control a fost facut in 19 aprilie acasa, la domiciliu. Mi s-a depistat substanta Meldonium, nu stiu in ce cantitati.

Sunt foarte dezamagit, intotdeauna am crezut intr-un sport curat. Am avut zeci de controale, niciodata n-am avut probleme.

Astazi am primit aceasta veste.

Noi am aflat de la televizor dupa cazul Sharapova si dupa ce ni s-au trimis informatii de la ANAD. Insa noi, ca sportivi de performanta, trebuie sa ne documentam. Eu m-am oprit in luna decembrie, cand era total legal sa-l folosesc. 

L-am folosit in anii trecuti, este un medicament care te ajuta sa te refaci dupa efort. In trecut, il foloseam ca pe un supliment. Era un medicament pe care il puteam cumpara fara reteta. 

Eu nu stiu cat timp ramane in organism, doar ca nu l-am mai luat din luna decembrie.

Nu stiu daca voi putea merge la Olimpiada, nu pot spune. Deocamdata sunt suspendat provizoriu, in septembrie stiu ca se termina studiul asupra acestui medicament.

Sper ca acest medicament sa fie scos de pe lista celor dopante, pentru ca sunt peste 1.000 de cazuri si nu exista un studiu care sa arate ca ajuta performanta sportiva in asa fel incat sa fie interzis", a spus Mihai Donisan pentru ProTV si Sport.ro


Agentia Nationala Anti Doping a depistat pozitiv trei sportivi romani in aceasta perioada. Doi dintre acestia erau deja calificati la Rio.

Potrivit agentiei News.ro, atletii Mihai Donisan (saritura in inaltime) si Claudia Stef (mars) au fost depistati pozitiv cu Meldonium, substanta care a creat valva in acest inceput de an, dupa ce Maria Sharapova a recunoscut ca a folosit-o.

"Ambii atleti sunt calificati la Jocurile Olimpice, este o veste foarte suparatoare. Au fost testati in afara competitiei, iar confirmarea a a venit de la laboratorul din Austria, rezultatele fiind incarcate in sistemul de management al rezultatelor de la WADA. Ieri am trimis informarea la Federatia Romana de Atletism", a spus Granziela Vajiala, presedinte al Agentiei Nationale Anti Doping.

"Nu vreau sa avem probelme, nu am mai avut de la Atena, asa ca vom continua testarile. In iunie si iulie vor fi ultimele, asta e clar, nu vor pleca sportivii romani la Rio netestati", a mai spus Vajiala.

Mihai Donisan obtinuse calificarea la JO cu o saritura in inaltime de 2.29 metri, in timp ce Claudia Stef a terminat cursa de 20 de kilometri mars in 1:34:31.

De asemenea, un alt sportiv roman depistat pozitiv este canoistul Liviu Dumitrescu. Acesta urma sa intre in calificari in aceasta luna, dar a fost depistat cu hormon de crestere.

Alte doua sportive descoperite in ultimele luni cu Meldonium sunt Mirela Lavric (atletism) si Eva Tofalvi (biatlon).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!