GALERIE FOTO Suntem cei mai tari din Estul Europei! 

Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Mai 2022, 19:04
Data actualizarii: Joi 26 Mai 2022, 19:35

Bogdan Cosma Cristofor: “Lupt să îmi cânte imnul național în cursele externe”, spune un puști de doar 11 ani, care anul acesta a câștigat 7 din cele 9 curse, atât în intern cât și in străinătate

Doi piloți au fost capul de afiș al primei etape din Campionatul Național, Bogdan Cosma Crisfotor (clasa Mini) și Daniel Vasile (KZ 2), competiție desfășurată la Tunari, pe circuitul Amckart. Cei doi au fost singurii kartiști din peste 140 piloți prezenți la start care și-au dominat competitorii de la început până la sfârșit, la clasele lor. Pilotul Gulstar și cel JMS sunt printre sportivii din acest sector de motorsport din țară care reprezintă cu succes România la competițiile externe. 

Primul însă are o serie incredibilă în acest an, reușind să câștige 7 din cele 9 curse în care a fost implicat, făcându-l astfel, ca procent de reușită probabil cel mai în formă pilot român din acest sezon. În 2022, Sesy, cum e cunoscut el de apropiați, a reușit să se impună la clasa Mini, în competițiile interne cât și externe.

"Cursa a fost una perfectă"

“Cursa aceasta a fost una perfectă. Am reușit să fiu în fruntea plutonului în toate antrenamentele, în calificări, în manșele calificative și ambele finale. Sunt mândru de evoluția mea ca pilot și mă bucur că am concurat alături de piloți foarte buni, unii dintre ei participanți și în competițiile internaționale”, a explicat puștiul de 11 ani.

“Experiența pe care am acumulat-o în cursele internaționale mă ajută să câștig mai ușor cursele din campionatul național. Plec săptămâna aceasta în Italia pentru a participa la o cursă ce va avea loc pe circuitul din Lonato. Sper din tot sufletul să reușesc un podium deși, recunosc, că dorința mea cea mai mare e să îmi cânte imnul național, a conchis Bogdan. 

Istoric serie de succes Bogdan Cosma Cristofor în 2022 

1 e locul ocupat de Sesy la Trofeo di Primavera R 1 (3-5 martie), Trofeo Primavara Finale (16-20 martie) Iame Series Lonato (24-27 martie), Romanian Karting Masters R 1 (20-22 aprilie), Romanian Karting Masters R 2 (28 aprilie -1 mai), Cupa României (5-8 mai), Campionatul Național R 1 (19-22 mai)

  • Clasament Etapa 1 Bucuresti – CNK / Tunari

Mini 60 (16 piloți)

1. Bogdan Cosma Cristofor

2. Eric Vrânceanu

3. Tudor Jercan

 

KZ 2 (15 piloți)

1. Daniel Vasile

2. Octavian Costache

3. Mark Negrutsa

 

Junior Rotax (14 piloți)

1. Bogdan Ilie

2. Eric Enache

3. Wolter Alexandru

 

Senior Rotax (20 piloți)

1. Martin Bekov

2. Paul Lăzărescu

3. David Toma

 

OKJ (12 piloți)

1. David Drăgan

2. Alexander Deskov

3. Dinu Stroescu

 

Pufo (13 piloți)

1. Marc Moia

2. Costea Călin

3. Teodora Epuraș

 

Micro Rotax (11 piloți)

1. Teodor Popovici

2. Popa Sergiu

3. Matei Popescu


Promo (15 piloți)

1. Rebenciuc Vladimir

2. Darie David

3. Popa Vladimir


Mini Rotax (13 piloți)

1. Evan Vintilă

2. David Minciună

3. Ciprian Ioniță

 

  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!