david popovici Budapesta Campionatul Mondial de natatie Ministerul Tineretului si Sportului Sporturi

GALERIE FOTO Suma pe care David Popovici o va primi din partea MTS, după cele două medalii de aur câștigate la Budapesta

David Popovici (17 ani) a devenit regele natației! A câștigat medaliile de aur la probele de 100 și 200 de metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Iunie 2022, 09:57
Data actualizarii: Joi 23 Iunie 2022, 09:57

Performanța este uriașă pentru România, având în vedere că David Popovici are doar 17 ani și este un debutant la Mondialele de seniori. Mai mult, cele două titluri mondiale sunt primele din istoria înotului masculin românesc.

Potrivit legii, tânărul înotător va fi recompensat de MTS pentru cele două performanțe care au intrat în istoria înotului mondial. Popovici va primi 56.000 de lei, echivalentul a 11.000 de euro.

“Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine”, a spus Popovici, la TVR.

David Popovici, campion mondial la 100 de metri liber

David Popovici a câștigat finala de la 100 m liber cu timpul de 47,58, după ce și-a valorificat la maximum finișul devastator. 

Pe locul secund s-a situat francezul Maxime Grousset, care a blocat cronometrul la 47,64, în timp ce locul al treilea i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu un rezultat de 47,71. 

România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). 

Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!