Stralucitor in intuneric! Judoka nevazator Alex Bologa, aur in Japonia

Alex Bologa Jocurile Paralimpice 2020 judo Tokyo International Judo Championships 2019 Sporturi Stralucitor in intuneric! Judoka nevazator Alex Bologa, aur in Japonia
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Martie 2019, 13:46
Data actualizarii: Luni 11 Martie 2019, 13:47

Alexandru Bologa tinteste aur la Jocurile Paralimpice din 2020 de la Tokyo.

Autor: Gabriel Chirea
 
Tanarul de 23 de ani a castigat o medalie de aur pentru Romania la Tokyo International Judo Championships 2019, competitie destinata persoanelor cu deficienta de vedere.
 
Alexandru Bologa confirma rezultatele excelente inregistrate in ultimii ani in competitiile internationale. In anul 2013, la varsta de 18 ani, el a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial pentru juniori (sub 21 de ani) de la Eger (Ungaria). In 2016, a castigat Open-ul de la Heidelberg si Grand Prix-ul de la Birmingham. Judoka originar din Salaj a cucerit bronzul la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, in 2016, aceasta fiind prima medalie paralimpica la judo din istoria sportului romanesc. Pentru aceasta performanta, Alex a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis, alaturi de ceilalti medaliati olimpici, si a primit un premiu de 40.000 de euro.

In 2017, el a castigat medalia de aur la IBSA Turneu International pentru Nevazatori, desfasurat in Elektrenai (Lituania), tot aur la Open-ul de judo al Germaniei (si-a pastrat titlul si in 2018) si inca o medalie de aur la Grand Prix-ul de la Sao Paolo, pentru ca apoi sa devina primul roman care a cucerit o medalie la Campionatul European de Judo Seniori pentru Nevazatori (bronz), si sa castige, la finalul anului, locul 1 in cadrul turneului All Japan Judo Championships, concurs desfasurat in Tokyo, pastrandu-si titlul cucerit cu un an inainte.
 
Anul acesta, Alex a intrat in linie dreapta pentru pregatirea principalului sau obiectiv, cucerirea unei noi medalii la Jocurile Paralimpice din 2020 de la Tokyo. Bologa este total nevazator de la varsta de 6 ani, practica judo de 7 ani, dupa ce inainte a facut inot, a absolvit doua facultati (Psihopedagogie Speciala si Kinetoterapie), participa in competitii in cadrul categoriei 60 de kilograme si este pregatit la Centrul Olimpic din Cluj-Napoca de antrenorii Geanina Andreica si Tamas Gergely.

  • Stralucitor in intuneric! Judoka nevazator Alex Bologa, aur in Japonia

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!