Alex Bologa Alex Bologa medalie Bologa judo Jocurile Paralimpice judo Sporturi

Alex Bologa, dublu medaliat la Jocurile Paralimpice, a cucerit bronzul (cat.73 kg) la CM de judo pentru sportivii cu deficiențe de vedere 

Alex Bologa a câştigat medalia de bronz în cadrul categoriei 73 kg la Campionatele Mondiale de judo rezervate sportivilor cu deficienţe de vedere, a anunţat Federaţia Română de Judo.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Noiembrie 2022, 14:07
Data actualizarii: Miercuri 09 Noiembrie 2022, 14:17

"În perioada 8-10 noiembrie, la Baku, în Azerbaidjan au loc Campionatele Mondiale de judo rezervate sportivilor cu deficienţe de vedere.

România a reuşit o clasare pe podium prin Alexandru Bologa, care a câştigat bronzul în cadrul categoriei -73 kg (J1-nivel de deficienţă de vedere)", informează FRJ.

  • Stralucitor in intuneric! Judoka nevazator Alex Bologa, aur in Japonia

Alex Bologa, medalie de bronz

Sportivul clujean pregătit de antrenorul Tamas Gergely a beneficiat de un prim tur liber, pentru ca mai apoi să îl învingă în turul doi pe georgianul Mişiko Şiobrişvili prin ippon. Ca şi în turul al doilea, Alex Bologa a reuşit o tehnică de shime waza (strangulare) şi l-a învins în sferturi, tot prin ippon, pe brazilianul Arruda Perreira.

Bologa a fost învins în semifinale de Ergali Şamei (Kazahstan) şi astfel a ajuns să lupte pentru medalia de bronz cu turcul Gokce Yavuz, pe care l-a întrecut prin ippon, după cumularea a două wazari.

În palmaresul sportivului român figurează două medalii de bronz la Jocurile Paralimpice (Rio 2016 şi Tokyo 2020) şi trei medalii de aur la Campionatele Europene (2017, 2019 şi 2022). Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!