So l-a învins pe azerul Mamediarov, în prima rundă a turneului Superbet Chess Classic Romania 2022

Superbet Chess Classic Romania 2022 Şahriar Mamediarov Wesley So Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Mai 2022, 21:28
Data actualizarii: Joi 05 Mai 2022, 21:52

Americanul Wesley So, câştigătorul circuitului Grand Chess Tour, l-a învins pe azerul Şahriar Mamediarov, joi, în prima etapă a turneului de şah Superbet Chess Classic Romania 2022, prima etapă a circuitului mondial.

Mamediarov, care s-a clasat pe locul al treilea în ediţia 2021 a circuitului Grand Chess Tour, este campionul de anul trecut de la Bucureşti.

Bogdan Deac, cel mai bun şahist român al momentului (locul 59 mondial), a remizat cu rusul Ian Nepomniaşci, numărul cinci în lume, care evoluează sub egida FIDE.

Şi celelalte meciuri de joi s-au încheiat cu remize: Fabiano Caruana (SUA) - Alireza Firouzja (Franţa), Maxime Vachier-Lagrave (Franţa) - Leinier Dominguez (SUA) şi Levon Aronian (SUA) - Richard Rapport (Ungaria).

Garry Kasparov, Ilie Dumitrescu şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, au făcut primele mutări în prima zi de competiţie.

Vineri, în runda a doua, Deac îl va înfrunta pe Aronian, So va evolua cu piesele albe în faţa lui Vachier-Lagrave, iar Mamediarov va primi replica lui Rapport. Tânărul de origine iraniană Firouzja îl va întâlni pe Nepomniaşci, iar Dominguez pe Caruana.

Superbet Chess Classic Romania 2022, prima din cele cinci etape ale ediţiei din acest an a Grand Chess Tour, se va desfăşura în perioada 5-15 mai, cu o zi de odihnă pe 10 mai. Competiţia de la Bucureşti este de şah clasic, în care jucătorii joacă în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 350.000 de dolari.

În fiecare zi, partidele vor începe la orele 15:00 şi se vor termina în jurul orelor 20:00. Deschiderea fiecărei zile competiţionale se va face printr-o primă mutare simbolică, făcută de invitaţi speciali, sportivi, oficiali şi diverse personalităţi ale vieţii publice din România.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!