VIDEO EXCLUSIV Marele Kasparov nu-l sperie pe cel mai bun șahist din România. Puștiul nu împlinise 15 ani când a devenit mare maestru internațional

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Mai 2022, 20:22
Data actualizarii: Joi 05 Mai 2022, 20:26

Bogdan joacă șah de la șapte ani și e cel mai bun din România. S-a antrenat și 12 ore pe zi ca să câștige cel mai mare turneu de șah organizat de România.

„O lecție importantă pe care am învățat-o de la șah și pe care mulți copii o învață este că odată ce fac o mutare, nu o pot da înapoi, așa e și în viață”, a spus Bogdan Deac pentru PRO TV.

Kasparov e pentru a treia oară în România: „Domnul Kasparov aș îndrăzni să spun că iubește România”, a susținut Vlad Ardeleanu, președintele Federației de Șah.

Cine sunt cei 10 GM care concurează la București

Cei 10 mari maeștri internaționali care se confruntă în competiția de la București sunt: Alireza Firouzja (Franța) – locul 2 în lume și primul an când joacă în tot circuitul GCT, Levon Aronian (SUA) – locul 6 mondial, Fabiano Caruana (SUA) – locul 4 în lume, Wesley So (SUA) – câştigător al GCT 2021 şi câştigător al etapei Paris Rapid & Blitz 2021, Shakhriyar Mamedyarov (Azerbaijan) – locul 3 la GCT 2021 şi câştigătorul Superbet Chess Classic România 2021, Ian Nepomniachtchi (FIDE) – locul 5 în lume, challenger la titlul mondial în cadrul CM 2021, Richard Rapport (Ungaria) – locul 10 mondial, Maxime Vachier-Lagrave (Franța) – locul 2 la GCT 2021, câştigător al Cupei Sinquefield 2021 şi câştigător al GCT Croaţia 2021, Leinier Dominguez (SUA) – primul an când joacă în circuitul GCTși Bogdan Deac (România) – cel mai bun șahist al României (locul 59 mondial) a obținut titlul suprem (de GM) la 14 ani și 7 luni, devenind la vremea respectivă cel mai tânăr GM din lume. Deac a debutat în echipa națională de seniori la 14 ani, iar în iulie 2019 a fost cotat de către FIDE ca fiind al 8-lea junior din lume.

Cu importanță strategică în stabilirea celui mai bun șahist al lumii, competiția de la București este de şah clasic, în care jucătorii joacă în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la București ajung la 350.000 de dolari. Evenimentul este deschis și publicului larg. Iubitorii acestui sport pot rezerva bilete, de pe site-ul www.superchess.ro, pentru urmărirea jocurilor celor 10 GM, direct în sala de competiție. Biletele se găsesc în număr limitat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!