Maxime Vachier-Lagrave a câștigat turneul Superbet Chess Classic România 2022

Maxime VAchier-Lagrave Superbet Chess Classic Romania 2022 Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Mai 2022, 00:12
Data actualizarii: Duminica 15 Mai 2022, 00:17

Francezul Maxime Vachier-Lagrave a câştigat ediţia 2022 a turneului Superbet Chess Classic Romania, prima etapă a circuitului Grand Chess Tour, sâmbătă, la Bucureşti.

Vachier-Lagrave, care a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 5,5 puncte, a fost recompensat pentru victoria finală cu un cec de 77.667 de dolari. Vachier-Lagrave a ocupat locul secund la ediţia de anul trecut a circuitului Grand Chess Tour.

Podiumul a fost completat de doi americani, Wesley So şi Levon Aronian, tot cu 5,5 puncte, fiecare primind câte 67.667 dolari.

Cel mai bun şahist român al momentului, Bogdan Deac (locul 59 mondial), s-a clasat pe locul patru, cu 4,5 puncte, la egalitate cu americanii Fabiano Caruana şi Leinier Dominguez, fiecare fiind recompensat cu un cec de 26.333 dolari.

Francezul de origine iraniană Alireza Firouzja şi rusul Ian Nepomniaşci (FIDE) au ocupat locurile 7-8, cu 4 puncte, în timp ce pe 9-10 s-au clasat azerul Şahriar Mamediarov, campionul de anul trecut de la Bucureşti, şi ungurul Richard Rapport, cu 3,5 puncte fiecare.

Sâmbătă, în a noua şi ultima rundă, Vachier-Lagrave l-a învins pe Firouzja, iar celelalte meciuri s-au încheiat cu remize, Deac - Caruana, Aronian - Mamediarov, Rapport - Nepomniaşci şi Dominguez - So.

Superbet Chess Classic Romania 2022, prima din cele cinci etape ale ediţiei din acest an a Grand Chess Tour, s-a desfăşurat în perioada 5-14 mai, cu o zi de odihnă pe 10 mai. Competiţia de la Bucureşti a fost una de şah clasic, în care jucătorii au evoluat sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul a fost decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti au fost de 350.000 de dolari.

A doua etapă a circuitului Grand Chess Tour va fi Superbet Rapid & Blitz Polonia (premii de 175.000 de dolari), în perioada 17-24 mai, la care va participa şi românul Constantin Lupulescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!