NEWS ALERT România a ajuns la 20 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024! Echipajele de la canotaj și-au asigurat astăzi locurile

Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 Amalia Bereș Campionatele Mondiale de Canotaj Mădălina Bereș marius cozmiuc Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Septembrie 2023, 12:07
Data actualizarii: Joi 07 Septembrie 2023, 12:15

Rezultatele din semifinalele de la Campionatele Mondiale de Canotaj au crescut numărul sportivilor olimpici din Team Romania.

UPDATECalificare la Jocurile Olimpice Paris 2024! Team Romania- 20 sportivi calificați

Campioanele europene din barca de patru rame – Amalia Bereș, Maria Tivodariu, Magda Rusu și Mădălina Bereș - și-au câștigat la campionatele Mondiale de la Belgrad biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris după ce au terminat pe locul 2 semifinala în care au concurat. 

Cu o cursă în care fetele au dominat partea a doua, România a trecut linia de sosire după  Olanda și înaintea Australiei.

Calificate în finala mondială româncele sunt pregătite să lupte pentru cea mai strălucitoare medalie. 

Succes, fetelor! Pentru Mădălina Bereș e a treia ediție de Jocuri, ea e medaliată cu bronz la Rio 2016 în proba de 8+1.

Felicitări pentru performnață întregului echipaj!”, a anunțat joi la prânz Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Știrea inițială

Barca tricoloră de dublu rame, cu Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris şi în finala Campionatelor Mondiale de la Belgrad, anunţă COSR.

Fetele au terminat primele în semifinala din această dimineaţă şi vor lupta pentru o medalie la această probă.

În ziua în care a împlinit 31 de ani, Marius Cozmiuc şi-a făcut cadou a patra calificare la Jocurile Olimpice şi accesul în finala Campionatelor Mondiale de Canotaj de la Belgrad. Alături de Sergiu Bejan, cei doi au câştigat semifinala de la dublu rame şi au trecut linia de sosire înaintea Irlandei şi a Africii de Sud.

Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru au calificat barca de dublu vâsle categorie uşoară la Jocurile Olimpice de anul viitor. La Campionatele Mondiale de la Belgrad, canotoarele tricolore au făcut o cursă bună în semifinale unde şi-au atins primul obiectiv la această competiţie, calificarea olimpică. De pe locul 2 în seria semifinală, intre Marea Britanie şi China fetele şi-au câştigat şi biletele pentru finală unde vor lupta pentru medalie.

Pentru Ionela Cozmiuc este a treia participare la JO.

Sportivii români calificați la JO 2024

Team Romania a ajuns la 16 sportivi calificaţi la JO Paris 2024. Delvine Meringor (atletism), David Popovici (înot), Lăcrămioara Perijoc (box), Vlad Stancu (înot), Andrea Mikloş (atletism), Alina Rotaru (atletism), Annaliese Drăgan (gimnastică ritmică), Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă (kaiac-canoe), Cătălin Chirilă (kaiac-canoe), Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (toţi canotaj).

news.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!