Box

Allez! Lăcrămioara Perijoc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Ce a făcut pugilista la Cracovia

Eleva lui Adrian Lăcătuș şi-a asigurat o medalie la Jocurile Europene de la Cracovia Malopolska, precum şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce s-a calificat în semifinalele categoriei 54 kg.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 21:10
Data actualizarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 21:17

Perijoc, campioană europeană în 2019 şi vicecampioană mondială în 2022, a învins-o, miercuri, pe poloneza Sandra Drabik, la puncte (5-0), în sferturile cat. 54 kg.

România are deja trei sportivi calificați la JO de la Paris

Perijoc a devenit astfel al treilea sportiv român calificat la JO 2024, după atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua), care a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona, şi înotătorul David Popovici, care a realizat în aprilie baremul la 100 m liber, cu prilejul Campionatelor Naţionale de la Otopeni.

Lăcrămioara Perijoc va boxa în semifinale cu turcoaica Hatice Akbaş, campioana mondială en titre, pe 30 iunie.

 

Jocurile Europene constituie criteriu de calificare pentru JO 2024, iar pugiliştii români care ating semifinalele obţin biletele pentru JO 2024.

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!