Razvan Pircalabu CM din Serbia FR de lupte lupte Romania Sporturi

Reacția lui Răzvan Pîrcălabu după evoluția românilor la CM de lupte din Serbia

România nu a reuşit să câştige nicio medalie la Campionatele Mondiale de lupte de la Belgrad şi nici nu a calificat vreun sportiv la Jocurile Olimpice de la Paris prin intermediul acestei competiţii.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2023, 13:43
Data actualizarii: Luni 25 Septembrie 2023, 16:29

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, luni, pentru Agerpres, că este încrezător că obiectivele privind calificările la Jocurile Olimpice de la Paris vor fi îndeplinite la competiţiile de anul viitor, chiar dacă momentan este "necăjit" pentru parcursul sportivilor la Campionatele Mondiale de la Belgrad.

"Suntem necăjiţi că nu am reuşit să obţinem nicio medalie şi nici o calificare momentan, dar am fost aproape. La fete avem o echipă competitivă, bună, dar de data asta au fost altele mai bune ca ale noastre. Dacă fetele sunt foarte aproape, în schimb, băieţii au oscilaţii foarte mari.

Când rup norii şi fac nişte meciuri deosebite, dar sunt şi perioade când te aştepţi mai puţin şi fac meciuri slabe, cu adversari mult mai slabi valoric decât ai noştri. Vom vedea ce e de făcut de acum încolo, pentru asta suntem în fruntea federaţiei.

Eu nu o numesc dezamăgire, sunt doar necăjit pe moment. Sunt ferm convins că împreună cu colegii din cadrul federaţiei şi cu sportivii noştri, care ne-au adus atâta bucurie în ultimii ani şi au demonstrat că sunt sportivi valoroşi, vom găsi calea ca anul viitor, în luna martie, când va fi turneul de calificare continental, şi în luna aprilie la turneul de calificare mondial, să obţinem cât mai multe calificări şi să ne îndeplinim obiectivele propuse pentru Jocurile Olimpice de la Paris", a declarat Pîrcălabu.

Oficialul FRL nu a dorit să facă pronosticuri privind numărul de luptători pe care i-am putea califica la JO, precizând că îşi doreşte cât mai mulţi, încercând să găsească minusurile de la nivel tactic, tehnic sau psihologic.

"Vrem cât mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice. Nu mai dau pronosticuri, dar ne dorim cât mai mulţi sportivi calificaţi şi facem tot ce ţine de noi să sprijinim sportivii noştri să aibă cele mai bune condiţii. Trebuie să găsim minusurile pe care le avem acum în tactică, în tehnică, în plan psihologic şi să le punem la punct în perioada următoare, ca anul viitor să obţinem cât mai multe calificări şi de la Paris să venim cu fruntea sus.

Luptele româneşti să aibă o contribuţie la Jocurile Olimpice, pentru că am avut tot sprijinul Ministerului Sportului sau Agenţiei Naţionale pentru Sport acum, cât şi al Comitetului olimpic. Noi, Federaţia Română de Lupte am avut întotdeauna tot sprijinul, necondiţionat, şi trebuie să ne aducem şi noi contribuţia la o comportare cât mai frumoasă a delegaţiei olimpice", a mai spus Răzvan Pîrcălabu.

România nu a reuşit să câştige nicio medalie la Campionatele Mondiale de lupte de la Belgrad şi nici nu a calificat vreun sportiv la Jocurile Olimpice de la Paris prin intermediul acestei competiţii.

Primii cinci sportivi de la fiecare categorie s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. România a participat cu 16 luptători, 5 la lupte libere, 6 la feminin şi 5 la greco-romane.

România a participat cu 15 sportivi la Campionatele Mondiale de anul trecut, desfăşurate tot la Belgrad, câştigând două medalii de bronz prin Alin Alexuc Ciurariu (cat. 130 kg, greco-romane) şi Alexandra Anghel (cat. 72 kg).

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!