FOTO Reacția Irinei Deleanu după rezultatul fabulos obținut pentru România de Amalia Lică

irina deleanu Amalia Lică Romania Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Mai 2024, 11:56
Data actualizarii: Vineri 24 Mai 2024, 12:11
  • Irina Deleanu, după cele 4 medalii europene de AUR câștigate de Amalia Lică: „Încă mai cred că este un vis!”

Amalia Lică e regina absolută a gimnasticii ritmice, după cucerirea a 4 medalii de aur din 5 posibile la Campionatele Europene de junioare din Ungaria

Seară de vis pentru sportul românesc la Campionatele Europene de gimnastică ritmică de la Budapesta! Amalia Lică a cucerit nu mai puțin de trei medalii de aur în finalele pe aparate ale junioarelor.

Campioană și la echipe, alături de Lisa Garac, Amalia, 15 ani împliniți la șș mai, a terminat competiția cu patru titluri continentale de junioare, o premieră în istoria gimnasticii ritmice din țara noastră.

Ea a cucerit trei titluri europene individuale, anunțându-se drept una dintre marile stele ale gimnasticii ritmice mondiale. Amalia, sportivă antrenată de Adriana Mitroi, s-a clasat pe primul loc la cerc, cu o notă de 32,850, la panglică (30,950) și la măciuci (30,800). Ea a ajuns astfel la patru titluri europene cucerite la Budapesta, după ce, miercuri, obținuse titlul european pe echipe, alături de Lisa Garac.

Și aceasta a fost calificată într-o finală continentală, la minge, terminând pe locul al cincilea, cu un punctaj de 30.200.

La câteva ore după terminarea celui mai spectaculos concurs din istoria gimnasticii românești, fosta mare campioană Irina Deleanu, în prezent președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, se simțea încă precum într-un vis.

„Încă mai cred că este un vis, mă ciupesc efectiv să văd dacă mai sunt în realitate. S-a întâmplat ceva incredibil aici, la acest Campionat European de la Budapesta, nu numai pentru ritmica românească, dar și pentru Amalia, care ne-a demonstrat încă o dată valoarea ei ca gimnastă și puterea imensă interioară de care a dat dovadă.

Este de prisos să mai spun că este istorie pentru România! Niciodată, la niciun campionat mare, România nu a obținut nici patru medalii, nici această culoare frumoasă, aur, de patru ori! Bucuria este imensă, de altfel se citește pe fețele noastre. Această imensă reușită vine cu o responsabilitate și mai mare pentru viitor și pentru cum vor decurge investițiile în pregătire pentru Jocurile Olimpice din 2028.

 

Dumnezeu creează culoar numai celor care muncesc, care se ajută singuri, în primul rând și care se abandonează în mâinile LUI. E intens, știu, pentru că este religios și nu toată lumea crede. Dar asta este ceea ce s-a întâmplat cu Amalia după Cupa Europei, unde nu a reușit niciun aur”, a declarat pentru Sportsnet Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!