Raliuri | Bogdan Marișca începe asaltul final pentru titlul de campionatul de asfalt

bogdan marisca raliuri Simone Tempestini Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Septembrie 2021, 08:53
Data actualizarii: Duminica 26 Septembrie 2021, 11:57

Dublul campion național absolut de raliuri, Bogdan Marișca, dă duelul decisiv pentru titlu de campion pe asfalt la raliuri chiar acasă la Cluj Napoca, în penultima etapă a sezonului.

Dublul campion național absolut de raliuri, Bogdan Marișca, dă duelul decisiv pentru titlu de campion pe asfalt la raliuri chiar acasă la Cluj Napoca, în penultima etapă a sezonului.

Pe locul 1 în acest moment, chiar dacă a absentat în Argeș, Marișca are nevoie de victorie în Raliul Clujului pentru a-și consolida pe prima poziție în clasamentul dedicat etapelor de asfalt. La general, colegul lui Marișca de la Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, are deja asigurat al șaselea titlu din carieră chiar dacă nu va participa la ultimele două runde din 2022.

Marișca are deja victorii pe asfalt în Harghita și Maramureș, în timp ce prima i-a revenit lui Tempestini, iar Sebastian Barbu a luat punctele destinate câștigătorului în Argeș. Competiția dedicată asfaltului are 6 etape, fiind simultană cu cea generală, însă punctează separat.

Marișca e pe locul 1, cu 132,8 puncte, Sebastian Barbu are 129,2 puncte, Bogdan Cuzma a strâns 126, iar Adrian Teslovan are 117,8 puncte. Toți cei 4 vor lua startul mâine dimineață în Raliul Clujului, desfășurat exclusiv pe asfalt pe o lungime de 107 kilometri. Un total de 65 de echipaje vor concura în acest weekend la etapa din Campionatul Național de Raliuri Betano.

Marișca are deja 4 victorii la general în etapa de casă, singurul care l-a depășit fiind Titi Aur, cu 8 succese. Cu 28 de ani de carieră, acesta deține însă recordul de podiumuri, cu 13 clasări pe podium din 21 de participări la Cluj Napoca.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!