Ion Tiriac Sporturi

Proiect senzational al lui Tiriac! Ce plan are pentru Bucuresti si cat investeste in prima faza fara sa ceara NIMIC inapoi

Ion Tiriac vrea sa se implice serios in sustinerea sportului din Romania.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Septembrie 2015, 17:26
Data actualizarii: Sambata 05 Septembrie 2015, 17:30

Fostul mare tenisman isi propune sa construiasca un patinoar si mai multe terenuri pe care sa le puan la dispozitia centrelor de copii si a scolilor. Tiriac are deja un teren de fotbal in Bucuresti, iar proiectul pe care il pregateste la Otopeni presupune investitii si mai mari. Un patinoar de doua milioane de euro, un bazin si inca un teren artificial sunt obiectivele lui Tiriac pe termen scurt.

"La Granitul am facut un teren de fotbal, am facut si artificial. Am 16 scoli in zona, intre 5 si 10 minute de mers, nu vine niciuna sa-si faca orele acolo pentru ca e interzis de minister sa iasa din scoala. Vin scoli de juniori si de pitici, dar private, nu scolile pentru care am facut baza. Si atunci am zis sa bat la usa. Am vorbit cu primul ministru, care m-a primit cand s-a intors din Turcia. Daca mi se dau niste bani din fonduri europene, in loc de un teren, fac trei! Promit ca nu le duc la Monte Carlo, le las aici. Mi-a spus ca le e frica tuturor, le e frica sa spuna da sau nu pentru ca ii duce la DNA. Ce fel de societate e asta si unde ne ducem?

Mi-e greu mie in tara asta sa fac ceva pentru sport, fara sa cer nimic. Am promis un patinoar, am pus cele doua milioane deoparte la Fundatia Olimpica, dar de doi ani ma chinuiesc sa gasesc aia 3000 de metri patrati. Toata lumea e foarte amabila, numai ca la sfarsitul zilei nu se poate. Am zis ca nu ma mai intereseaza niciun primar, nimic, am terenul la Otopeni si le fac pe toate acolo. Nu e ideal sa faci acolo un patinoar. In Budapesta sunt 24, la Bucuresti nu e niciunul. Pentru copii si juniori mai fac la Otopeni un teren de fotbal, ca la Granitul, fac si un bazin olimpic si un teren sintetic", a spus Tiriac pentru Mediafax.

Tiriac s-a implicat si in sustinerea nationalei de fotbal printr-o firma de-a sa. Tiriac Auto si FRF au semnat in aceasta saptamana un parteneriat pentru urmatorii 4 ani.

Modifică setările cookies