Formula 1 FIA Marele Premiu al Rusiei Sporturi

Încă o lovitură! Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei a fost anulat după ce Putin a invadat Ucraina

Lumea sportului ia măsuri împotriva Rusiei, după ce Vladimir Putin a decis să pornească războiul în Ucraina. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 16:19
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 16:20

După ce finala UEFA Champions League, progamată inițial la Sankt Petersburg, a fost mutată la Paris în urma evenimentelor tragice din ultimele zile, a venit și rândul celor din Federația Internațională de Automobilism să ia măsuri. 

Rusia, sancționată dur de Formula 1

Astfel, Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei a fost anulat oficial, după cum au anunțat oficialii FIA, prin intermediul unui comunicat. Decizia vine ca urmare a invadării Ucrainei de către armata rusească, asta după ce inițial, mai mulți piloți anunțau că nu vor participa în cazul în care GP-ul de la Soci avea să se țină. 

Marele Premiu al Rusiei urma să se desfășoare pe 25 septembrie, în etapa 17 a sezonului. Nume importante precum campionul mondial en-titre Max Verstappen, Sebastian Vettel sau Fernando Alonso au anunțat că refuză să participe în Rusia. 

„Campionatul Mondial de Formula 1 ajunge în țări din întreaga lume cu o viziune pozitivă, de a uni oamenii, aducând națiunile împreună. Urmărim ce se întâmplă în Ucraina cu tristețe, șoc, dar și cu speranța unei soluționări rapide și pașnice a crizei actuale. 

Formula 1, FIA și echipele au discutat și analizat poziția sportului nostru, iar concluzia este, inclusiv ținând cont de opinia părților relevante implicate, că este imposibilă desfășurarea Marelui Premiu al Rusiei în actualele circumstanțe”, se arată în comunicatul FIA. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!