Giro d Italia Eduard Grosu Sporturi

Performanta unica in istoria ciclismului romanesc! Edi Grosu, locul 5 in etapa a 13-a din Giro! Aru, in roz, dupa ce Contador a cazut

Romanul Eduard Grosu, rutier al echipei Nippo-Vini Fantini, a bifat performanta carierei, terminand pe locul 5 etapa a 13-a din Turul Italiei.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Mai 2015, 20:13
Data actualizarii: Vineri 22 Mai 2015, 22:37

Edi Grosu va tine minte toata viata finalul etapei cu numarul 13 din Turul Italiei, incheiata in orasul Forli. Romanul a bifat cea mai buna performanta a carierei in Giro d'Italia, la chiar prima lui participare.

Grosu a fost unul dintre remarcatii etapei de astazi, terminand, dupa o cursa in care nu a avut parte de sprijinul niciunui coechipier, pe locul 5.

Tanarul sportiv al echipei Nippo-Vini Fantini a fost angrenat in sprintul de final al cursei de 147 de kilometri, insa a cedat in lupta cu Sacha Modolo, Nizzolo, Viviani si Porsev.

Etapa a fost marcata de o cazatura extrem de dura cu 3,2 kilometri inaintea liniei de finish, in care au fost implicati favoritii Alberto Condator si Richie Porte. Astfel, Fabio Aru a preluat tricoul roz, avand 19 secunde avans fata de Contador.

Depunctat pentru un incident petrecut in urma cu doua zile, Porte pare iesit definitiv din calculele victoriei finale. Acesta are peste 2 minute interziere fata de Aru.

Etapa a 14-a a Turului Italiei aduce un contratimp individual de 59,4 kilometri. Rutierii se vor deplasa intre Treviso si Valdobbiadene.

Clasamentul etapei

Modifică setările cookies