Oscar Pistorius a fost eliberat din inchisoare la mai putin de un an de la condamnarea primita. Atletul paralimpic, plasat sub arest la domiciliu

Fostul campion paralimpic sud-african la atletism Oscar Pistorius a fost eliberat conditionat, luni seara, dupa ce a efectuat doar un an de inchisoare din cei cinci la care fusese condamnat pentru uciderea prietenei sale, in data de 14 februarie 2013. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Octombrie 2015, 08:54
Data actualizarii: Marti 20 Octombrie 2015, 08:59

Pistorius (28 ani), pus in libertate cu o zi mai devreme fata de cat anuntasera autoritatile, va avea un regim de arest la domiciliu. 

Imediat dupa ce a fost eliberat, Oscar s-a deplasat la domiciliul unchiului sau Arnold Pistorius, la Pretoria, a anuntat Anneliese Burgess, purtatoarea de cuvant a familiei, "care s-a reunit in liniste". Un comunicat de presa va fi difuzat in cursul zilei de marti. 

"Conducerea inchisorii din Pretoria a confirmat ca Oscar Pistorius a fost pus sub supraveghere corectionala in aceasta noapte", a indicat Manelisi Wolela, purtatorul de cuvant al serviciilor penitenciare.

Comisia de eliberari conditionate se pronuntase in favoarea eliberarii lui Pistorius inca din data de 21 august, dar ministrul de Justitie a facut apel. 

Oscar Pistorius nu va scapa insa de justitie, deoarece parchetul a facut apel impotriva condamnarii sale pentru "ucidere involuntara" si cere ca faptele sa fie incadrate la "crima". Acest nou proces va debuta pe 3 noiembrie, la Curtea Suprema de Apel, care poate sa modifice verdictul initial si sa-l condamne pe Pistorius la o pedeapsa mai grea sau sa decida retrimiterea procesului la prima instanta. 

Agerpres

Modifică setările cookies