Sporturi

NBA a publicat lista cu cei mai buni 75 de baschetbaliști din istoria sa. Francezii au luat foc!

Tony Parker nu se află pe listă, deși are patru titluri cu San Antonio Spurs și a fost MVP într-o finală.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Octombrie 2021, 11:12
Data actualizarii: Duminica 24 Octombrie 2021, 11:19

NBA a anunțat, cu prilejul aniversării a 75 de ani, lista cu cei mai buni 75 de baschetbaliști din istoria sa. Sunt 76 de fapt, pentru că s-a înregistrat și o egalitate de voturi.

Cotidianul francez L'Equipe subliniază că lista a provocat multe controverse și frustrări. Una dintre polemici este cea legată de Tony Parker, simbolul baschetului francez. 

Doar doi europeni sunt pe listă

Deși Parker a fost de patru ori campion cu San Antonio Spurs (2003, 2005, 2007 și 2017), deși a primit trofeul MVP pentru finala din 2007, deși a jucat de șase ori în All-Star Game, Parker nu a prins topul, unde în schimb au intrat baschetbaliști fără vreun trofeu de campion.

Singurii europeni aflați în listă sunt Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks) și Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks). Nici spaniolul Pau Gasol nu se află în Top 75.

Din cei 76, doar unsprezece sunt baschetbaliști activi: același Giannis Antetokounmpo, Carmelo Anthony, Stephen Curry, Anthony Davis, Kevin Durant, James Harden, LeBron James, Kawhi Leonard, Damian Lillard, Chris Paul și Russell Westbrook.

ARTICOLE PE SUBIECT
CITESTE SI
Modifică setările cookies