Marian Dragulescu CM de gimanstica Sporturi

GALERIE FOTO Marian Drăgulescu va partipa la al 14-lea CM de gimnastică din carieră. Când are loc competiția din Japonia

Octuplu campion mondial, Marian Drăgulescu (40 de ani) va participa începând de luni la a 14-a ediție de CM a carierei. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 10:17
Data actualizarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 10:33

Marele sportiv legitimat la CSA Steaua va fi pentru ultima dată la o competiție o asemenea anvergură, urmând ca după acest CM să se retragă.

Anunțul a fost făcut legendarul gimnast care a inventat săritura Drăgulescu imediat după JO de la Tokyo, unde nu a reușit accederea în finala de la sărituri. 

"Fără el gimnastica masculină românească nu avea aripi!  22 de ani a zburat pentru noi iar zborul său a însemnat bucurie, curaj și muuult talent! 

Cel mai titrat gimnast român din istorie  pleacă azi în Japonia, la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu. 

Marian Drăgulescu va participa la al 14-lea campionat mondial, la 22 de ani de la prima lui apariție la competiția supremă. Participant la 5 ediții de Jocuri Olimpice, la care a luat 3 medalii, Marian a adunat într-o carieră impresionantă alte 10 medalii mondiale, dintre care 8 de aur, și 18 medalii la europene, dintre care 10 de aur.  

Cu 31 de medalii, Marian e cel mai titrat gimnast din România. Marian e însoțit în Japonia de antrenorul său, Ștefan Gal. În competiția feminină, România o va avea la start pe debutanta Mara Ceplinschi", a scris site-ul COSR. 

Campionatele Mondiale de Gimnastică sunt între 18-24 octombrie, la Kitakyushu (Japonia).

Marian Drăgulescu a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!