Larisa Iordache gimnastica Larisa Iordache operatie Sporturi

GALERIE FOTO Larisa Iordache, prima reacție după operația suferită la rinichi

În vârstă de 25 de ani, fosta gimnastă amânase inițial intervenția chirurgicală. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Martie 2022, 11:52
Data actualizarii: Duminica 13 Martie 2022, 12:12

Larisa Iordache (25 de ani) s-a retras din gimnastică după o carieră minunată într-un sport dur. Fosta sportivă de la CS Dinamo a trecut peste multe obstacole, a stat departe de sportul pe care l-a iubit, dar mereu a revenit și mai puternică. 

Larisa Iordache, prima reacție după operația la rinichi

  • Larisa Iordache a fost confirmata cu COVID-19! Anuntul gimnastei romance

Chiar și după retragerea din activitate, fosta mare campioană de la CS Dinamo a fost obligată să viziteze din nou clinicile medicale.  Recent, Larisa s-a operat la rinichi.

„Am avut o infecție la fel ca cea din aprilie, de fapt puțin mai mare. Am o pietricică acolo care tot blochează canalul, iar rinichiul meu nu putea să scoată tot lichidul și s-a pus un stent, timp de o lună de zile. Ulterior, vor interveni medicii să scoată pietricica. Știam că e acolo de anul trecut. Mi-a mai dat semne că mă dor rinichii, dar luam pastile de fiecare dată și îmi trecea, dar de data aceasta nu a funcționat”, a spus Larisa Iorache, conform Antena Stars.

La JO Tokyo 2020, Larisa Iordache s-a calificat pe ultima sută de metri, la Campionatele Europenele de Gimnastică de la Basel, unde în preliminariile de la individual compus a ocupat unul dintre cele două locuri care îi asigurau prezența în competiția olimpică. La Tokyo, bucureșteanca s-a calificat în finala de la bârnă cu a patra notă, dar s-a accidentat la aterizare și nu a putut intra în lupta pentru medalii din cauza problemelor de la gleznă care au obligat-o să se retragă înainte de startul finalei.

Larisa Iordache, 21 de medalii în carieră 

îÎn 2008 a intrat în lotul național de gimnastică, moment în care a fost comparată și cu Nadia Comăneci pentru calitățile pe care le arăta. Debutul internațional și l-a făcut în 2009, la Top Gym Trophy, acolo unde a câștigat medalia de bronz pe echipe. La nivel individual, atunci a reușit să câștige medalia de aur la individual-compus, dar și la bârnă. 

Singura medalie olimpică pe care a câștigat-o în carieră a fost la Londra, în 2012, când a luat bronzul cu echipa României. Ultimele medalii cucerite de Larisa Iordache au fost obținute în luna decembrie 2020, la Campionatul European de la Mersin. În Turcia, Iordache a luat aur la bârnă și la sol, dar și una de argint. 

  • 21 de medalii este numărul cu care Larisa Iordache își încheie cariera în gimnastică. 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies