Încă o lovitură pentru Putin! A fost suspendat dintr-o funcție importantă ocupată în lumea sportului 

Vladimir Putin judo Sporturi Vladimir Putin
Iosif Pintilie
Data publicarii: Duminica 27 Februarie 2022, 11:53
Data actualizarii: Duminica 27 Februarie 2022, 12:00

Vladimir Putin a mai primit o lovitură.

După ce a decis invadarea Ucrainei, Vladimir Putin a devenit ținta numărul 1 a planetei. Întreaga lume protestează împotriva președintelui rus, iar acesta primește sancțiuni din toate părțile. Feredația Internațională de Judo este ultima care a decis să îl sancționeze.

IJF a anunțat, duminică dimineață, că Vladimir Putin a fost suspendat din funcția de Președinte Onorific și Ambasador al Feredației Internaționale de Judo, din cauza conflictelor dintre Rusia și Ucraina.

În lumina războiului în desfășurare din Ucraina, Federația Internațională de Judo anunță suspendarea domnului Vladimir Putin din funcțiile de Președinte Onorific și ambasador al Federației Internaționale de Judo”, a anunțat IJF, în cursul dimineții de duminică.

Sportul din Rusia, atacat din toate părțile

Criza din Ucraina aduce pagube uriașe sportului rus. Gazprom, firmă ce sponsoriza UEFA Champions League, dar și multiple echipe din Europa, a pierdut contractele cu mai toate entitățile sportive importante.

De asemenea, Roman Abramovich, oligarhul rus care deține clubul Chelsea nu mai are voie să intre în Anglia, motiv pentru care acesta a decis să se retragă de la administrarea clubului care s-a impus, în cei 20 de ani în care a fost controlat de acesta, de două ori în UEFA Champions League.

Mai mult, UEFA a decis ca atât în Rusia, cât și în Ucraina, să nu se mai defășoare, momentan, meciuri internaționale, echipele de club și cele naționale fiind obligate să se mute pe terenuri neutre. Naționala Ucrainei a ajuns la un acord cu reprezentanții de la București, iar Arena Naționala va fi casa lor, în perioada următoare.

Naționala Rusiei, în schimb, nu mai este respectată de nimeni. Polonia, Cehia și Suedia, echipe repartizate, alături de Rusia, în turneul semifinal de calificare la Cupa Mondială din Qatar, refuză să joace împotriva rușilor.

Decizia corectă! Nu îmi pot imagina să joc un meci împotriva Rusiei în situația în care agresiunea armată în Ucraina continuă. Fotbaliștii și suporterii ruși nu sunt vinovați pentru asta, însă nu  putem sta cu mâinile în sân”, a spus Robert Lewandowski pe Twitter, după ce Federația din Polonia a anunțat că nu va juca meciul cu Rusia, programat inițial pe 24 martie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!