Fratele unui atentator sinucigas de la Bruxelles va merge la Jocurile Olimpice sa ia medalie pentru Belgia!

Fratele unui atentator sinucigas de la Bruxelles va merge la Jocurile Olimpice sa ia medalie pentru Belgia!

Belgianul Mourad Laachraoui, fratele lui Najim Laachraoui, unul dintre cei doi jihadisti care s-au aruncat in aer pe aeroportul din Bruxelles, in data de 22 martie, e campion european la taekwondo si va participa la Jocurile Olimpice din Brazilia.

Mourad Laachraoui, in varsta de 21 ani, fratele mai mic al lui Najim Laachraoui, l-a invins in finala categoriei 54 kg pe spaniolul Jesus Tortosa (6-3) si a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice.

Medaliat cu argint la Universiada de vara din 2015, Mourad Laachraoui a adus singura medalie de aur a Belgiei la Campionatele Europene.

Plecat in Siria, la inceputul lui 2013, pentru a lupta alaturi de Statul Islamic (SI), Najim Laachraoui, bruxellez de origine marocana, banuit ca ar fi pregatit dispozitivele atentatelor de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti, este unul dintre cei doi teroristi care s-au aruncat in aer pe aeroportul din Bruxelles, in dat de 22 martie (32 de morti in total, 16 pe aeroport si alti 16 la metrou). 

La inceputul lunii mai, in cadrul procesului unei filiere de recrutare a combatantilor Statului Islamic, Najim Laachraoui, judecat in lipsa, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noul guvern al Israelului câştigă majoritatea voturilor şi pune capăt epocii Netanyahu
BRAT
Modifică setările cookies