Reacție dură a lui Eduard Novak după scandalul de la hochei: "Nu e despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect"

Eduard Novak Hochei Romania tinutul secuiesc Ungaria Hochei
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Mai 2022, 16:25
Data actualizarii: Marti 10 Mai 2022, 16:25

Scandalul de la meciul de hochei România - Ungaria 2-4, de la Campionatul Mondial, provocat de intonarea de către mai mulți tricolori a Imnului Secuiesc, a generat o mulțime de reacții.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, marţi, că, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă de la Ljubljana, galeria a cântat imnul secuiesc, iar jucătorii de etnie maghiară din naţionala României s-au alăturat fanilor, deoarece cântecul "reprezintă o valoare locală a acelor sportivi".

Reacție dură a lui Eduard Novak după scandalul de la hochei

"Aş vrea să încep prin a felicita sincer jucătorii echipei naţionale pentru performanţa de a ajunge la Campionatul Mondial.

Un lucru trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: hocheiştii din echipa naţionala nu au cântat Imnul Ţinutului Secuiesc în locul Imnului României la Campionatul Mondial de Hochei de la Ljubljana.

Regulamentul scrie foarte clar, la asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câştigat un meci şi nu este ca la fotbal unde, la începutul meciului, se ascultă imnul fiecărui stat, reprezentat de echipele naţionale care joacă.

După cum bine ştim, din păcate, naţionala României a pierdut meciul, astfel că, oficial, nu s-a cântat Imnul României, conform regulamentului.

În altă ordine de idei: după meci, galeria a început să cânte Imnul Ţinutului Secuiesc, urmând ca jucătorii de etnie maghiară să i se alăture. Acest cântec nu este împotriva României sau a comunităţii majoritare, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi, a minorităţii maghiare din care ei fac parte.

Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect", a declarat Novak, într-o postare pe Facebook.

După meciul Ungaria - România, scor 4-1, de la Ljubljana, disputat în cadrul Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă, divizia a doua valorică, jucătorii români de etnie maghiară au cântat împreună cu hocheiştii unguri şi cu o parte a publicului imnul secuiesc. Jucătorii de etnie română nu au participat la acest moment.

România a pierdut toate meciurile din cadrul competiţiei şi a retrogradat în liga a treia valorică.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!