Erik Ionescu Campionatul Mondial Under-18 de polo oradea Polo Ungaria Sporturi

GALERIE FOTO Erik Ionescu, un junior român în naționala Ungariei! Va participa la Campionatul Mondial Under-18 din această lună

Tânărul poloist a crescut la ACS Progress Oradea și CSM Oradea, după care s-a transferat la UVSE Budapesta.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 August 2022, 14:08
Data actualizarii: Miercuri 10 August 2022, 14:08

Erik Ionescu, un tânăr poloist care a început sportul de performanță la Oradea, face parte din lotul Ungariei pentru Campionatul Mondial Under-18 care se va disputa în perioada 11-19 august la Belgrad.

”Erik Ionescu, jucător crescut la ACS Progress Oradea (președinte Karmen Chimerel), născut în 27 februarie 2004, a trecut și pe la CSM Oradea, fiind legitimat la UVSE Budapesta. A jucat pentru Ungaria și anul trecut când a fost medaliat cu bronz la Campionatul European 2021 din Malta”, scrie Bihor Online.

Mario Simuț și Alex Gondor, fotbaliști români din Oradea în naționalele Ungariei

”Suntem mândri că un poloist crescut la clubul nostru participă la un Campionat Mondial. Erik este un sportiv foarte ambițios și muncitor și îi prevăd un viitor frumos în polo”, a declarat Karmen Chimerel pentru sursa citată.

La Mondialele de la Belgrad, Ungaria face parte din Grupa A, alături de Uzbekistan, Kazahstan, Croația și Kuwait.

În ultimul an, alți doi tineri originari și ei din Oradea au debutat pentru naționalele de fotbal - de data aceasta - de juniori ale Ungariei: cazurile Mario Simuț și Alex Gondor au fost prezentate la acea vreme de sport.ro.

Foto: Bihor Online & Waterpolo.hu

Modifică setările cookies