De ce s-a oprit, de fapt, David Popovici deși nu terminase cursa de 400 m liber. Ciudatul moment, explicat pas cu pas

România a încheiat evoluția la Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) de la Kazan cu trei medalii: una de aur – David Popovici la 200 m liber, una de argint – Robert Glință la 100 m spate și una de bronz – tot Robert Glință la 50 m spate.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 11:37
Data actualizarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 19:33

Elevul profesorului Adrian Rădulescu s-a oprit după 14 bazine, deși mai trebuia să parcurgă două. Sportivul de la Dinamo era lider detașat, însă nu a calculat bine în semifinala probei de 400 m liber.

Ce s-a întâmplat, de fapt, la Kazan, în cursa de 400 m liber de la Campionatul European din Rusia. Luni dimineața, la sosirea în țară, David Popovici a vorbit despre situația incomodă în care s-a aflat. 

David Popovici: "Am învățat din asta"

Deși are doar 17 ani, înotătorul care s-a transferat în acest an de la Steaua la Dinamo nu a gestionat cum trebuie momentul.

"La 400 sunt 16 bazine în bazin scurt şi pur şi simplu mi s-a întâmplat să nu mai număr bine, dar am învăţat din asta şi nu cred că se va mai întâmpla prea curând", a precizat David Popovici. 

Condusă de Camelia Potec, șefa FRNPM, delegația României a revenit azi în țară de la Campionatul European în bazin scurt de la Kazan. 

Modifică setările cookies