david popovici Campionatul Mondial de natatie Sporturi

GALERIE FOTO David Popovici, Mondial de poveste! Imagini de colecție de la Budapesta, unde puștiul de 17 ani a scris istorie cu două medalii de aur

David Popovici (17 ani) este dublu campion mondial la Budapesta! Românul a reușit să câștige medaliile de aur la probele de 100 și 200 de metri liber.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 21:09
Data actualizarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 21:09

La 17 ani, Popovici a intrat în istoria înotului mondial. A doborât recorduri și a câștigat, definitiv, inimile iubitorilor de sport din România. www.sport.ro vă prezintă câteva imagini de colecție de la Campionatul Mondial de la Budapesta, primul după 49 de ani în care un înotător a câștigat ambele medalii de aur.

David Popovici, Mondial de poveste! Imagini memorabile de la Budapesta

Performanța este uriașă pentru România, având în vedere că David Popovici este un debutant la Mondialele de seniori. Mai mult, cele două titluri mondiale sunt primele din istoria înotului masculin românesc.

Carmen Bunaciu (60 ani) consideră că succesul sportivului legitimat la CS Dinamo se datorează parinților săi, dar și antrenorului, care a ajutat la dezvoltarea sa în ultimii 9 ani. Totodată, fosta sportivă laudă maturitatea de care dă dovadă David Popovici și modul în care gestionează succesul. 

„Este un băiat fantastic, foarte muncitor, un talent uriaș. A fost mult susținut de părinți, a dat peste un antrenor care a crescut cu el, îl antrenează de nouă ani, Adrian Rădulescu, care acum are 32 de ani. Acum nouă ani abia ieșise de pe băncile facultății.

Este doctor în sport și au o chimie foarte bună, se înțeleg foarte bine, se stimulează reciprioc. Maturitatea lui David ne-a uimit. Nu-mi vine să cred cât de matur și înțelep este.

Când apare la bazin (n.r. David Popovici) este mereu înconjurat de copii, care-și doresc și ei să ajungă la fel ca el. Le va fi foarte greu, pentru că un asemenea talent nu știu când se va mai naște”, a declarat Carmen Bunaciu la Ora Exactă în Sport, la PRO Arena. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!