Sebastian Coe atletism Belarus Rusia World Athletics Sporturi

Ce spune fostul mare alergător Sebastian Coe, președintele World Athletics, despre prezența rușilor în competiții

Consiliul forului atletic internațional a luat o decizie unanimă cu privire la participarea atleților din Rusia și Belarus.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Martie 2022, 10:41
Data actualizarii: Vineri 11 Martie 2022, 10:43

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism (World Athletics), Sebastian Coe, a justificat joi excluderea sportivilor ruşi şi belaruşi după invadarea Ucrainei de către Rusia, apreciind că este de "neconceput" să vadă concurând sportivi "din cele două ţări agresoare", informează AFP.

"Consiliul World Athletics a fost unanim în privinţa faptului că ar fi de neconceput ca sportivii ucraineni să fie excluşi din motive foarte evidente, întrucât sunt incapabili să concureze şi să se antreneze, iar în acelaşi timp ca sportivii din cele două ţări agresoare să poată participa la competiţii", a declarat Sebastian Coe după o reuniune a Consiliului World Athletics.

Rusia și Belarus, excluse de la Mondialele indoor și în aer liber din acest an

Ruşii şi belaruşii au fost excluşi săptămâna trecută din toate competiţiile de atletism de către Federaţia internaţională, urmând recomandarea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

În consecinţă, nici sportivii ruşi şi nici cei din Belarus nu vor putea participa la Campionatele Mondiale indoor de la Belgrad, programate între 18 şi 20 martie, precum nici la Campionatele Mondiale în aer liber de la Eugene (Oregon) din luna iulie.

Consiliul World Athletics a mai decis să continue mandatul Task Force-ului desemnat să analizeze progresele în lupta antidoping a Rusiei, suspendată din 2015 ca urmare a instituirii unui sistem de dopaj instituţionalizat.

Agerpres

Modifică setările cookies