Reacția Rusiei, după ce a fost exclusă și de la Jocurile Paralimpice: "Este o rușine! Nu pot găsi cuvinte pentru a descrie"

jocurile paralimpice de iarna Beijing Belarus Rusia Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 15:19
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 15:19

Preşedinţia Rusiei, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, a descris excluderea sportivilor ruşi şi belaruşi de la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing ca fiind o ruşine, transmite DPA.

Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) a anunţat joi că a decis să excludă sportivii din Rusia şi Belarus de la Jocurile Paralimpice de iarnă programate la Beijing (4-13 martie), cu o zi înaintea startului competiţiei, după ce iniţial acceptase participarea lor sub steag neutru.

Reacția Rusiei, după ce a fost exclusă și de la Jocurile Paralimpice

"Situaţia este cu siguranţă monstruoasă. Este o ruşine pentru Comitetului Internaţional Paralimpic şi nu pot găsi cuvinte pentru a descrise asta. Cu siguranţă condamnăm decizia Comitetului Internaţional Paralimpic", a spus Peskov pentru agenţia TASS.

IPC şi-a justificat schimbarea de poziţie prin faptul că "echipele şi sportivii ameninţă acum că nu vor participa, compromiţând şansele de succes ale Jocurilor Paralimpice de iarnă de la la Beijing 2022"

CIO a acuzat Rusia că a încălcat spiritul olimpic

După ce trupele ruse au invadat Ucraina, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a acuzat Rusia că a încălcat Armistiţiul Olimpic şi a cerut federaţiilor internaţionale să interzică sportivii ruşi şi belaruşi din toate competiţiile.

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a exclus, astfel, Rusia de la Cupa Mondială din Qatar, în timp ce multe federaţii (atletism, patinaj, rugby, box, înot) au anunţat măsuri de excludere care vizează sportivii ruşi, iar în unele cazuri şi pe cei din Belarus.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!