Catalina Ponor Sporturi

Cătălina Ponor reacționează după momentul delicat petrecut în Belgia

Tripla campioană olimpică de la Atena a vorbit pentru prima dată despre incidentul din Belgia. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2023, 17:26
Data actualizarii: Marti 31 Octombrie 2023, 18:10

Frumoasa fostă gimnastă de la CS Farul Constanța a vorbit în premieră despre momentul în care s-a aflat într-o situație stânjenitoare la Campionatul Mondial din septembrie. 

La Antwerp, Ponor a fost invitată ca reprezentant al sportivilor din cadrul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG), după ce a fost aleasă în urmă cu doi ani.

Cătălina Ponor reacționează după momentul delicat petrecut în Belgia

Constănțeanca în vârstă de 36 de ani, o tipă care s-a aflat mereu trup și suflet lângă fetele din lotul României chiar și după retragerea din activitate, a vrut să discute cu una dintre componentele lotului României pentru a o încuraja. 

Inițiativa Cătălinei nu a fost însă pe placul lui Patrick Kiens, antrenorul coordonator al lotului feminin. Olandezul i-a făcut reclamație lui Ponor chiar la italianca Donatella Sacchi, șefa Comitetului Tehnic Feminin! 

"E important să se afle şi varianta mea. E adevărat că nu şi-au dorit foarte tare ca eu să fiu alături de echipă. E adevărat că Patrick s-a dus la Donatella, preşedintele comsiei, să îi spună că incomodez cu prezenţa acolo. Ce nu s-a spus a fost că nu a fost ceva agresiv. Donatella a venit la mine şi a zis <<Ştiu că tu nu faci lucrurile astea, dar în timpul concursului ar fi bine să nu stai lângă ele, că nu-şi doresc lucrul acesta>>. 

Cătălina Ponor: "M-am simțit lezată"

M-am simţit lezată, nu pentru că nu mă voiau acolo, ci faptul că era omenesc să vină să spună personal. A fost un sfat, n-aş spune că a fost indicaţie, dar să spună că ar fi mai bine să-l dau la finalul concursului. 

Nu era în timpul concursului, era un antrenament pe podium. Făceam lucrul acesta cu fiecare echipă care intra în antranament, că voiam să ştiu că totul e în regulă pentru România. Greşeala mea a fost că m-am dus cu sufletul deschis, pentru că eu nu-i ştiu pe aceşti oameni, deloc. Am făcut cunoştinţă acolo cu Patrick şi cu colegul lui, cei doi antrenori, cei doi coordonatori olandezi. 

Din păcate, am simţit acea respingere de la început, pentru că colegul lui a venit deschis la mine, dar Patrick nu salută pe nimeni, din păcate. M-am dus şi am dat mâna, că voiam să-l cunosc personal. 

Le-am spus fetelor că sunt aici pentru a le ajuta, să le fiu alături, dacă au nevoie de ceva. O altă greşeală a fost să-i pun o întrebare Anei Bărbosu, la sărituri, unde am întrebat-o dacă face săritura grupată sau întinsă. Mi-a zis întinsă, iar eu i-am dat un sfat, putea trece mai departe, în care i-am spus să mai întindă puţin picioarele şi braţele pe cal. Ăsta a fost singurul sfat, indicaţie, dar se pare că a deranjat foarte tare, iar de aici a pornit toată nebunia asta.

Probabil am rămas cu vremurile frumoase în care antrenorii ne încurajau să ne ducem la sportivii cu experienţă, să primim sfaturi de la ele", a spus Cătălina Ponor, potrivit Orange Sport. 

Cătălina Ponor, o stea a gimnasticii mondiale

2003: Mondialele de la Anaheim: Argint la echipe, bârnă și sol

2004: Europenele de la Amsterdam: Aur la echipe, bârnă și sol

2004: JO de la Atena: Aur la echipe, bârnă și sol

2005: Europenele de la Debrecen: Aur la bârna

Mondialele de la Melbourne: Bronz la bârna

2006: Europenele de la Volos: Argint la echipe, aur la bârna, bronz la sol

2007: Mondialele de la Stuttgart: Bronz la echipe

2012: Campionatele Europene de la Bruxelles: Aur la echipe, aur la bârnă și argint la sol

2012: JO de la Londra: Bronz la echipe, argint la sol

2017: Europenele de la Cluj: aur la bârnă

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!