Sporturi

Cariera lui Sincraian, pe marginea prapastiei dupa scandalul de dopaj. Halterofilul medaliat la Rio risca o suspendare pe viata: "Conform regulamentului, asta se poate intampla"

Gabriel Sincraian, sportivul roman medaliat cu bronz in proba de haltere de la Rio, la categoria 85 de kilograme, risca sa-si incheie prematur cariera in urma scandalului de dopaj in care a fost implicat.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Octombrie 2016, 17:42
Data actualizarii: Luni 10 Octombrie 2016, 17:53

Sincraian, in varsta de 27 de ani, asteapta in acest moment proba B din partea doctorilor, dupa ce a fost depistat la un control antidoping facut dupa Olimpiada de la Rio cu o substanta interazisa.

Nicu Vlad, presedintele Federatiei Romane de Haltere, spune ca Sincraian ar putea fi suspendat chiar si 8 ani. Acest lucru ar insemna fara doar si poate finalul carierei de halterofil pentru halterofilul nascut la Cluj Napoca.

"Din experienta mea, si cunosc unul sau doua cazuri in plan international, s-a demonstrat ca proba B nu corespunde mereu cu rezultatul probei A. Dar, daca aceasta va fi identica, Sincraian poate fisuspendat pe viata. Daca nu, la urmatoarea penalizare, conform codului, ar fi de 8 ani", a spus Nicu Vlad.

Sincraian a mai fost suspendat in urma unui scandal de dopaj in 2013.

Modifică setările cookies