VIDEO EXCLUSIV Care e senzația săriturilor de la mare înălțime. Constantin Popovici: "Până și antrenorii se uită cu greu de pe platformă"

Constantin Popovici Poveștile sport.ro sarituri de la inaltime Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 10 Decembrie 2023, 12:15
Data actualizarii: Luni 11 Decembrie 2023, 09:38

La emisiunea Poveștile Sport.ro, moderatorul Andru Nenciu l-a avut invitat pe Constantin Popovici.

Sportivul român e primul campion mondial al României la sărituri în apă de la mare înălțime. Constantin Popovici a reușit în vară să se claseze pe prima poziție la CM de la Fukuoka, cu un total de 472,80 de puncte, devansând campioni mondiali precum Gary Hunt.

Care e senzația săriturilor de la mare înălțime. Constantin Popovici: "Până și antrenorii se uită cu greu de pe platformă"

Constantin Popovici a dezvăluit care e senzația de la 27 de metri înălțime, în momentul în care un sportiv se pregătește să execute un salt spectaculos în apă de la mare înălțime.

Românul a specificat la Poveștile Sport.ro că și pe antrenorii care au practicat săriturile în apă de la 10 metri, tradiționale, îi apucă un fior în momentul în care privesc apa de la o asemenea înălțime.

"Am avut curaj de mic. De la 10 metri la 27 de metri e o diferență enormă. Până și antrenorii care au făcut sărituri în apă tradiționale și acum vin cu mine la concursurile de high-diving îi urc sus pe platforma de 27 de metri și cu greu ajung pe capătul platformei să se uite.

E ceva extraordinar. În poze și în video se vede într-un fel. Dar de sus în jos... E ceva nemaipomenit.

Eu încerc să mă concentrez doar pe ce am de făcut. Am experiența acumulată ani de zile de spectacole. Mii de oameni, zeci de mii de oameni te urmăresc. Eu îmi stăpânesc bine emoțiile și asta mă ajută să fac bine la concurs", a spus Constantin Popovici la Poveștile Sport.ro. 

Cariera lui Constantin Popovici

La CM din acestă vară, Constantin Popovici (34 ani) a devenit primul campion mondial al României la sărituri în apă de la mare înălţime. Legitimat în prezent la CSM Bacău, bucureșteanul care provine dintr-o familie de sportivi a fost component mulți ani al clubului Steaua. 

În clasamentul final, la CM de la Fukuoka, după patru sărituri, Constantin Popovici s-a clasat pe primul loc cu un total de 472,80 puncte, urmat de Cătălin Preda (438,45) şi de francezul Gary Hunt (426,30). Un număr de 23 de sportivi au participat la acest concurs. Gary Hunt este dublu campion mondial în 2015 şi 2019.

Popovici a participat la CM de natație din Japonia şi la proba de platformă 10 m, în care s-a clasat pe locul 18. Popovici a arătat o formă excelentă în acest an și se luptă pentru locul 1 în circuitul Red Bull Cliff Diving World Series. Și sora lui Kosta, Corina Popovici, retrasă, a fost mulți ani campioană a României la sărituri în apă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!