Sporturi

Bulgarii domină Campionatul Național de Drift. Yordan Mladenov, învingător pe Transalpina

Pilotul bulgar Yordan Mladenov a câștigat finala etapei de drift care a avut loc pe Transalpina, după ce primele două runde ale sezonului 2023 în driftul românesc s-a impus Nikola Popov, informează RoDrift.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Iulie 2023, 17:33
Data actualizarii: Marti 25 Iulie 2023, 17:34

Cele mai bune momente ale etapei vor putea fi urmărite, în premieră, la Pro Arena, sâmbătă, de la ora 15:00.

Finalist la București, Mladenov a avut un parcurs perfect la singura etapă pe traseu montan din Estul Europei. Pe 5 în calificări, acesta a trecut, în battle-uri, pe rând de Vlad Stănescu, Cătălin Trifan, Nikola Popov și Antonio Negreanu. Cu acesta din urmă s-a duelat în finală. Negreanu, la 18 ani, a fost la prima luptă pentru trofeu din carieră, evoluția sa fiind apreciată la unison de spectatorii prezenți pe Drumul Regelui.

În finala mică, liderul la zi al campionatului, Nikola Popov, a învins-o pe Natalia Iocsak, și a completat podiumul. De asemenea, și-a consolidat prima poziție, având acum aproape 50 de puncte avans față de locul 2, ocupat chiar de rivala din finala mică, Natalia Iocsak.

Peste 40 de piloți din 5 țări au concurat în cea de-a treia etapă din Campionatul Național de Drift. La Semi Pro, runda a fost câștigată tot de un bulgar, Kristyian Karageorgiev.

Următoarea etapă a sezonului va avea loc în perioada 2-3 septembrie în Piața Constituției din București. Finala sezonului este programată pentru 29 septembrie pe circuitul Transilvania Motor Ring din Mureș

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!