Vaslui bazin vaslui bijuteria din vaslui Sporturi

FOTO Bijuteria din Vaslui. Ce investiție a fost făcută pentru bazinul olimpic și când va fi gata

România începe să impresioneze și la capitolul bazine, după ce în urmă cu un deceniu țara noastră era percepută de înotătorii și de poloiștii străini drept "Țara Ligheanelor".

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 19:56
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 20:03

România a avut performanțe în înot, în ultimii doi ani, prin Robert Glință și David Popovici, iar rezultatele tricolorilor de la forul condus de Camelia Potec par să aibă efecte.

Guvernul României a aprobat, în ședința miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui bazin de înot olimpic în Vaslui, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Dezvoltării.

Complex modern la Vaslui

Potrivit sursei mai sus menționate, complexul va fi construit pe un regim de înălțime S+P+M (subsol + parter + mezanin) și va avea trei bazine de înot (1 bazin de 50x25 m pentru concursuri internaționale, 1 bazin de 25x12.5 m pentru antrenamente, 1 bazin de 25x12.5 m pentru copii), precum și toate spațiile anexe necesare.

În timpul competițiilor sportive, în clădire se vor putea afla simultan 1.127 de persoane: 100 înotători, 10 persoane cu funcții auxiliare (salvamari, personal terapii etc.), 989 persoane în tribuna fixă, 15 persoane în tribuna oficială și 13 angajați, mai notează pagina ministerului. 

Bijuteria din Vaslui. Cât costă proiectul

Bazinul olimpic, în valoare totală de 97.129.000 lei, va fi finanțat de MDLPA, prin Compania Națională de Investiții, durata de execuție a lucrărilor fiind estimată la 18 luni.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!