VIDEO Are un braț amputat, dar se pregătește de NBA la 17 ani!

NBA florida Hansel Enmanuel Donato Republica Dominicana Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Decembrie 2021, 14:01
Data actualizarii: Marti 21 Decembrie 2021, 20:44

Dominicanul Hansel Enmanuel Donato a primit o ofertă pentru a evolua în campionatul universitar american, anticamera baschetului profesionist din SUA.

Hansel Enmanuel Donato (17 ani), un baschetbalist născut în Republica Dominicană care joacă pentru Life Christian Academy din Florida, și-a pierdut brațul stâng la vârsta de șase ani după ce a stat două ore sub o bucată de beton.

Chiar și așa, el a început să practice baschetul și, la începutul lui 2021, a primit o bursă pentru a evolua în SUA, la Life Christian Academy din Florida.

A devenit campion al statului Florida la primul sezon în SUA

La primul său sezon, echipa a câștigat titlul de campioană statală, iar Enmanuel a avut o medie de 26 de puncte pe meci. 

Performanțele au atras atenția mai multor universități americane, iar cei de la Tennessee State Tigers i-au făcut deja o ofertă. Campionatul universitar nord-american este anticamera NBA, competiția baschetului profesionist din SUA și Canada.

”Nu poți să-i faci nimic, este un baschetbalist fenomenal care-i motivează pe colegi, pe antrenori, pe cei din școală, pe toată lumea. L-am urmărit mereu și mi-am spus că acest băiat va face ceva nebunesc în Statele Unite. Asta se și întâmplă acum”, a declarat antrenorul lui Enmanuel, Moises Michell.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!