Cum iti cari schiurile /showboard-ul? Vezi AICI cum:

Autor: Sport.ro
Vineri 11 Decembrie 2009, 10:42
Cum iti cari schiurile /showboard-ul? Vezi AICI cum:

In masina, pe masina sau in cala avionului?

In masina, daca ai prea mult loc liber sau spatiu special de pus schiurile – din portbagaj si pana intre scaunele din fata ale masinii (unele masini au si asa ceva, de exemplu VW Bora).

Pe masina cu ski-rackuri sau portbagaje speciale cu magneti. Rackuri se pot cumpara online de pe portbagaje.info sau din hypermarketuri (standul special cu accesorii pentru masini) sau magazine cu echipamente sportive (in hervis au de vanzare chiar si portbagaje pe baza de magnet)

In cala avionului ajungi cu schiurile / snowboardul doar daca le ai puse in husa speciala. Huse gasesti in magazine cu echipament sportiv si au preturi incepand de la 50 de ron.

Echipamentul de schi/snowboard nu se poate inscrie la bagaj de mana si deci in functie de compania aeriana pe care o alegi sau destinatia de zbor iti este permisa o anumite greutate a bagajelor sau ti se va percepe o taxa pentru bagajele de cala.
 

Astfel, la Tarom bagajele de cala, pentru pasagerii platitori ai tarifelor de clasa Business nu trebuie sa depaseasca 30kg, iar pentru pasagerii platitori ai clasei Economy (Turistice), 20kg, exclusiv bagajul de mana.
De pe site-ul Tarom am mai aflat si ca incepand cu data de 12 decembrie 2009 TAROM a introdus cursa directa Bucuresti - Salzburg - Bucuresti, la tarife incepand de la 182* EUR, cu toate taxele incluse. Iar transportul echipamentului de ski(schiuri + clapari + bete sau placa snowboard + clapari) pentru aceasta cursa este oferit gratuit.

Blue Air a introdus incepand cu 12 decembrie 2009 o cursa directa, cu frecventa saptamanala, in ziua de sambata, pe ruta Bucuresti-Salzburg, cu preturi de la 47 euro/ segment / taxe incluse.Pentru aceasta cursa ca si pentru cele pe rutele Lyon si Torino transportul echipamentului de ski este gratuit. Fiecare pasager beneficiaza de transportul gratuit al unui singur echipament sportiv (ski-uri, bete, clapari) in limita a 15kg.
Pentru alte destinatii in afara de Salzburg Lyon si Torino, "taxa pentru transportul fiecarui bagaj (piesa) de cala este de 10 euro/segment de calatorie Greutatea maxim admisa a bagajului de cala este de 20 kg./pasager si reprezinta greutatea totala a bagajelor (pieselor) de cala pe care pasagerul are dreptul sa le transporte fara a fi taxat suplimentar". Mai multe detalii despre taxarea bagajelor ce depasesc 20 de kg. la Blue Air puteti gasi aici.

La Austrian Airlines limita de bagaj de cala care nu se taxeaza este de 20 de kg pentru clasa Economy si de 30 de kg pentru clasa business. Echipamentele sport nu sunt considerate ca fiind bagaj de cala netaxabil, orice bagaj depasind greutatea precizata anterior fiind taxat cu 10 euro. Compania are insa o regula speciala pentru echipamente schi si snowboard: transport gratuit pentru un echipament de ski /snowboard de persoana. Indicat este sa sunati in prealabil si s anuntati prezenta echipamentului de ski. Mai multe detalii aici.

Pe zborurile operate de Lufthansa si Swiss International Airlines limitele bagajelor de cala ce pot fi transportate fara taxe aditionale, pentru o persoana, sunt urmatoarele
First Class: 40 kg (88lb) - plus 1 un echipament de ski /snowboard
Business Class: 30 kg (66lb) - plus 1 un echipament de ski /snowboard
Economy Class: 20 kg (44lb) - plus 1 un echipament de ski /snowboard

Pentru rezervarile facute online, in eventualitatea in care aveti si echipament de sjki, acesta trebuie declarat telefonic, pe hotline-ul companiei ale carui coodonate le puteti gasi aici

La Baboo Airlines, pe care ii puteti folosi pentru destinatii ca Geneva sau Zurich, orice client poate lua, gratuit, pe langa cele 20 de kg de bagaj care sunt incluse in pretul biletului (30kg pentru clientii Baboo Smart si Abo) o pereche de skiuri sau un snowboard + clapari/boots.

Este recomandat sa va prezentati totusi la check-in cu 15 minute mai devreme decat ati face-o in mod normal. Mai multe detalii aici.

WizzAir taxeaza bagajele de cala cu 10 E pe bucata daca rezervarea se face online si cu 20 de euro la aeroport. In cazul in care greutatea lor combianta depaseste 15 Kg se aplica taxe aditionale. Echipamentul de ski intra sub incidenta acelorasi reguli. Mai multe detalii puteti afla aici

La AlItalia pretul biletului include si bagaje de cala cu grautate de pana la 20 kg pentru clasa Economy si pana la 30 de kg pentru clasa Business. Echipamentul de ski este considerat bagaj suplimentar si este taxat cu 20 de Euro pe rutele din europa. Mai multe detalii puteti afla aici.

Alashkert - FCSB, in turul 2 al UEFA Europa League, se vede joia viitoare, de la 20:00, IN DIRECT la ProTV

Dăncilă, despre numirea lui Kovesi la PE: Iohannis ar susține altă persoană cu probleme?
BRAT