Carlo Ancelotti Karim Benzema Real Madrid Spania

„A fost surprinzător!” Carlo Ancelotti a dezvăluit când a aflat de plecarea lui Karim Benzema 

Karim Benzema pleacă de la Real Madrid după 14 ani în care a îmbrăcat tricoul grupării blanco. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 04 Iunie 2023, 23:30
Data actualizarii: Duminica 04 Iunie 2023, 23:31

Atacantul francez și-a anunțat despărțirea de club în cursul zilei de duminică, total neașteptat, după ce inițial pusese sub forma de „fake news” informațiile apărute în ultimele zile despre el și o posibilă plecare. Karim Benzema a jucat și ultimul său meci pentru Real Madrid, în care a reușit să și marcheze din penalty.

La final, câștigătorul Balonului de Aur din 2022 a fost ovaționat și felicitat de coechipierii săi pentru parcursul impresionant pe care l-a avut alături de gruparea de pe Santiago Bernabeu. Carlo Ancelotti a vorbit la conferința de presă de la finalul meciului, ultima din acest sezon din LaLiga, despre plecarea lui Benzema. 

Carlo Ancelotti: „L-am antrenat pe unul dintre cei mai buni jucători din lume!” 

Tehnicianul italian a dezvăluit și când a aflat de plecarea lui Karim Benzema, dar și cum a reacționat în momentul în care a primit informația.

„A fost ceva de ultim moment. Ieri s-a antrenat în mod normal și în această dimineață ne-a anunțat. Nu putem să fim fericiți, însă trebuie să îi respectăm deciziile.

Faptul că l-am antrenat pe unul dintre cei mai buni jucători din lume, nu vorbesc doar ca atacant, ci ca fotbalist complet, amabil, modest și serios...nu suntem fericiți cu decizia lui, dar trebuie să o respectăm. Pot doar să îi fiu recunoscător pentru tot ce a făcut pentru acest club. Legendar. 

A fost surprinzătoare decizia lui, însă trebuie să îl înțelegem, e o parte dintr-un proces personal”, a declarat Carlo Ancelotti conform as.com

Întrebat despre deciziile de a-i lăsa pe banca de rezerve pe Eden Hazard și Mariano, jucători care pleacă și ei de la club, în ciuda faptului că pe Asensio l-a trimis pe teren, pentru a-și lua „rămas bun” de la fani, Carlo Ancelotti a oferit un răspuns pe măsură. 

„Aveam cinci schimbări la dispoziție și voiam să câștigăm. Ei nu au cerut să intre pe teren. Au avut parte de o despărțire diferită, însă vreau să lămuresc că nu au avut protagonismul celorlalți, însă au arătat profesionalism până în ultima zi”, a adăugat italianul. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!