Spania

Xavi, decizie radicală în cazul unui superstar de la FC Barcelona: "Acceptă condițiile sau nu mai joacă"

Contractul lui Ousmane Dembele cu FC Barcelona expiră în vara acestui an. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 23:45
Data actualizarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 23:50

Contractul lui Ousmane Dembele (24 ani) cu FC Barcelona expiră în vara lui 2022, iar până acum, cele două părți nu au ajuns la un acord. Chiar dacă la venirea pe Camp Nou, Xavi a afirmat că se bazează pe atacantul francez pentru redresarea echipei, jucătorul nu ține cont de situația dificilă în care se află clubul catalan

Pentru prelungirea angajamentului, Moussa Sissoko cere o mărire de salariu pentru Dembele, care să se ridice la 40 de milioane de euro anual, și un bonus de 20 de milioane de euro atât pentru jucător, cât și pentru agent. Sumă pe care Joan Laporta nu este dispus să o achite pentru a-și securiza serviciile francezului, așa că ia în calcul varianta de a-l vinde încă din această iarnă. 

Întâlnire între Xavi și agentul lui Ousmane Dembele

La începutul săptămânii a avut loc o întâlnire între tehnicianul catalanilor și Moussa Sissoko, întâlnire în cadrul căreia Xavi și-a exprimat încă o dată dorința ca francezul să rămână pe Camp Nou, însă cu condiția ca acesta să semneze prelungirea contractului. Iar dacă nu are această intenție, să plece în perioada de transferuri din iarnă

"Dacă nu acceptă una dintre aceste două condiții, nu va mai juca pentru FC Barcelona din nou", i-ar fi transmis Xavi lui Sissoko, citat de marca. 

Dembele, exclus din lot la ultimele partide

Situația lui Dembele a scăpat de sub control săptămâna trecută, când oficialii Barcelonei au decis că francezul nu va mai face parte din planurile lor pe termen scurt dacă refuză să-și reînnoiască contractul. Acordul actual al francezului expiră în vară, dar negocierile pentru o prelungire nu au decurs bine și se pare că va deveni liber de contract la finalul sezonului.

După cum a explicat directorul echipei catalane, Mateu Alemany: „Barcelona i-a făcut diferite oferte lui Dembele și am încercat să găsim o modalitate ca jucătorul să continue cu noi, dar acele oferte au fost respinse în repetate rânduri de agenții lui. Ne dorim jucători implicați în acest proiect, așa că sperăm că un transfer va avea loc cât mai curând posibil.”

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies