Vinicius Jr., atac dur la adresa LaLiga după ce a fost din nou victima rasismului: „Vin la stadioane să vadă cel mai bun club din lume!” Răspunsul lui Javier Tebas

Vinicius Jr. rasism Real Madrid Valladolid Spania
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 01 Ianuarie 2023, 13:22
Data actualizarii: Duminica 01 Ianuarie 2023, 13:28

Real Madrid a câștigat meciul cu Valladolid din ultima etapă din 2022, scor 2-0. 

Ambele goluri ale madrilenilor au fost înscrise de Karim Benzema, unul din penalty, în ultimele 10 minute de joc. Victoria campioanei en-titre, dar și remiza Barcelonei din derby-ul cu Espanyol, a făcut ca cele două rivale să încheie anul la egalitate de puncte, 38, însă catalanii având golaverajul de partea lor. 

Anul 2022 s-a încheiat cu scandal însă în LaLiga, după ce Vinicius Junior a ieșit la atac la adresa conducerii ligii spaniole, după ce a fost din nou victima rasismului pe stadion. 

Dispută între Vinicius Jr. și Javier Tebas 

Brazilianul a postat pe contul de Instagram un mesaj dur în care se plângea de faptul că LaLiga nu ia măsuri împotriva abuzului la care este supus. 

„Rasiștii continuă să meargă la stadioane și văd cel mai bun club din lume de aproape și LaLiga continuă să nu facă nimic...Voi continua cu capul sus și celebrând victoriile mele și ale lui Real Madrid. În final, vina e a mea”, a scris Vinicius pe rețelele sociale. 

În momentul schimbării, Vinicius a fost 'atacat' de fanii rivali cu obiecte pe care le aruncau din tribune. Mai mult, brazilianul a și fost insultat de unii dintre fani. 

Javier Tebas, președintele LaLiga i-a răspuns jucătorului tot printr-o postare, însă pe Twitter: „În LaLiga de luptăm deja de ani buni împotriva RASISMULUI. Vinicius, e dezamăgitor, injust și incorect să publici că LaLiga nu face nimic împotriva rasismului, informează-te mai bine. Ne punem la dispoziția ta pentru ca TOȚI ÎMPREUNĂ, să mergem în aceeași direcție”. 

Vinicius Jr, comportament reprobabil în fața arbitrului

În minutul 86, la scorul de 1-0 pentru Real Madrid, Carlo Ancelotti a decis să-l schimbe pe Vinicius Jr. Brazilianul a vrut să meargă pe tot terenul pentru a se îndrepta spre banca de rezerve, însă arbitrul i-a arătat să părăsească terenul pe la margine și să ocolească, fapt care l-a enervat pe jucător.

Acesta a schimbat câteva replici cu arbitrul Munuera Montergo, făcând și un gest nepotrivit prin care l-a numit "nebun", înainte ca Mendy să-l scoată afară de pe teren. Este pentru a doua oară când Vinicius Jr. se poartă într-o asemenea manieră în acest an, prima dată întâmplându-se în meciul cu FC Sevilla, iar de fiecare dată brazilianul a scăpat nesancționat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!