fc barcelona Gica Craioveanu xavi Spania

Un fost internațional român dezvăluie: "Xavi m-a vrut la FC Barcelona!" Ce i-a spus spaniolul

Xavi Hernandez, o legendă a celor de la FC Barcelona, e antrenorul principal al catalanilor din noiembrie 2021.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Noiembrie 2023, 18:53
Data actualizarii: Marti 21 Noiembrie 2023, 18:52

Gică Craioveanu, fost internațional român, a evoluat în Spania în perioada 1998 - 2006, timp în care a fost legitimat la echipe precum Real Sociedad, Villarreal și Getafe.

Un fost internațional român dezvăluie: "Xavi m-a vrut la FC Barcelona!" Ce i-a spus spaniolul

Fostul jucător al Universității Craiova a povestit un episod memorabil cu Xavi Hernandez, mijlocașul central care a făcut furori în echipamentul Barcelonei și care a realizat un parteneriat istoric în compartimentul median al catalanilor alături de Iniesta.

  • Spaniolul a evoluat pentru catalani în perioada 1998 - 2015

Gică Craioveanu dezvăluit o conversație purtată cu Xavi Hernandez din timpul carierei sale fotbalistice, în care spaniolul l-a chemat la FC Barcelona, o putere a fotbalului de atunci, dar și de acum.

"Îți spun un secret. Xavi a vrut să mă ia la Barcelona. M-a luat și mi-a zis ‘Ești la fel de puturos ca mine", a spus Gică Craioveanu'", potrivit DigiSport.

În La Liga, Gică Creaioveanu a bifat 220 de apariții la toate echipele la care a evoluat, a reușit să marcheze 48 de goluri și să paseze decisiv în trei situații diferite.

Cariera lui Gică Craioveanu

Gică Craioveanu a fost legitimat de-a lungul carierei sale fotbalistice la echipe precum Turnu-Severin și Universitatea Craiova în România. În 1994 a plecat în străinătate, prima echipă fiind Real Sociedad, în campionatul Spaniei. Au urmat, ulterior, Villarreal și Getafe, unde s-a retras în iulie 2002.

La naționala României Gică Craioveanu și-a făcut debutul în septembrie 1993, sub comanda lui Anghel Iordănescu, fiind selecționat de 25 de ori. Fostul internațional a reușit să marcheze doar patru goluri în echipamentul naționalei. Atacantul a înscris în România - Israel 2-0, România - Liechtenstein 8-0, și Liechtenstein - România 1-8 (două goluri).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!