fc barcelona Joan Laporta LaLiga Spania

Transferurile au venit, permisiunea de a le înscrie nu! Probleme pentru FC Barcelona înainte de startul sezonului 

FC Barcelona a făcut o serie de mutări importante în această fereastră de mercato. Cinci fotbaliști noi au transferat catalanii în vară. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 05 August 2022, 21:21
Data actualizarii: Vineri 05 August 2022, 21:21

Conducerea blaugrana vrea să o readucă pe FC Barcelona pe prima scenă a fotbalului mondial, iar pentru asta a făcut transferuri de răsunet. Robert Lewandowski, Jules Kounde, Raphinha, Franck Kessie și Andreas Christensen sunt fotbaliștii transferați de catalani, care au plătit bani pe primii trei dintre ei, în timp ce ultimii doi au venit din postura de fotbaliști liberi de contract. 

Pe lângă cei cinci, Barcelona a reușit să îl țină și pe Ousmane Dembele, care a semnat un nou contract. Niciunul dintre noii jucători nu au fost înscriși, deși Joan Laporta îi asigura pe fani că s-au depus toate documentele necesare pentru a-i înscrie pe toți fotbaliștii. Președintele s-a arătat încrezător, deși a spus chiar el că așteaptă răspunsul oficialilor Ligii. 

LaLiga nu le permite catalanilor să îi înscrie pe jucători

Joan Laporta a reușit să obțină 868 de milioane de euro în ultimele săptămâni pentru FC Barcelona, după ce a vândut din drepturile de televizare. Oficialii clubului au discutat constant cu conducătorii LaLiga pentru a evalua situația și posibilitatea de a înscrie jucătorii, însă conform cotidianului sport.es, gruparea blaugrana nu îndeplinește cerințele încă. 

Barcelona ar trebui să activeze un al patrulea plafon, să vândă astfel încă 24.5% din Barca Studios și să scadă și mai mult masa salarială, care este mult peste limita impusă de LaLiga. Mai mult, catalanii ar trebui să și vândă din jucători, Memphis și Frenkie de Jong fiind văzuți drept „favoriți” în acest caz, pentru a se ajusta la parametrii necesari înscrierilor noilor transferuri. 

Cel mai probabil, plafonul ar urma să fie activat în startul săptămânii viitoare, astfel încât majoritatea jucătorilor să fie la dispoziția lui Xavi pentru prima etapă din LaLiga, de pe 13 august. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies