FOTO Se transformă într-o adevărată 'bestie'! Presa din Spania a dezvăluit ce s-a întâmplat cu Lamine Yamal de la începutul sezonului

Lamine Yamal fc barcelona Spania Lamine Yamal (februarie 2024)
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Februarie 2024, 09:50
Data actualizarii: Luni 26 Februarie 2024, 10:09

Lamine Yamal are un sezon spectaculos, reușind să stabilească noi recorduri atât la FC Barcelona, cât și la echipa națională a Spaniei.

Tânărul de 16 ani este noua revelație la nivel internațional, cu selecții și goluri marcate pentru reprezentativa iberică de seniori, dar și cu noi recorduri stabilite pe Camp Nou.

În acest sezon, Lamine Yamal a evoluat în 35 de partide pentru FC Barcelona, reușind să marcheze de cinci ori și să ofere șapte assisturi.

  • Lamine Yamal, în vara lui 2023

Publicația Mundo Deportivo a dezvăluit unul dintre motivele din spatele succesului ibericului, explicând că staff-ul catalanilor i-a creat un program personalizat pentru îmbunătățirea fizicului, adaptat vârstei sale, în urma căruia a câștigat șapte kilograme de masă musculară, de la începutul sezonului. 

FC Barcelona a anunțat prelungirea înțelegerii cu Lamine Yamal până pe 30 iunie 2026 și și-a asigurat astfel continuitatea tânărului jucător, contractul semnat având o clauză de un miliard de euro.

Lamine Yamal, cuvinte la superlativ despre Xavi

Înaintea confruntării din optimile UEFA Champions League, împotriva celor de la Napoli, Lamine Yamal a oferit un interviu în cadrul căruia a vorbit despre încrederea pe care i-a acordat-o Xavi.

"Întotdeauna mi-a spus să fiu fericit, să am respect pentru oameni, pentru că nu sunt nici mai bun, nici mai rău decât alte persoane, sunt un om la fel ca ceilalți.

Este un vis pe care îl trăiesc, cred că toți copiii care fac fotbal speră să ajungă la prima echipă. Mulți antrenori mi-au oferit încredere, dar nu este la fel la 12 ani ca la 15 ani, să-ți faci debutul pe Camp Nou în fața tuturor. 

Întotdeauna îi voi fi recunoscător pentru asta, iar în acest sezon mi-a oferit minute la aproape toate meciurile.

Mi-a spus să mă bucur, să fac ceea ce fac și la antrenamente. Când am intrat pentru prima dată pe teren mi s-au blocat urechile, nu auzeam nimic. A fost o zi minunată pentru întreaga familie", a povestit fotbalistul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!