Spania

Probleme URIASE la Barcelona! Procurorii cer trimiterea in judecata a lui Rosell. Suma uriasa ASCUNSA la transferul lui Neymar

Procurorii spanioli au terminat ancheta in cazul transferului lui Neymar la Barcelona, iar suma de transfer este uriasa.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Februarie 2015, 18:08
Data actualizarii: Luni 02 Februarie 2015, 18:09

Neymar a costat-o pe Barcelona aproape 95 de milioane de euro in realitate, reiese din raportul trimis de procurorii spanioli catre tribunal.

Clubul catalan este anchetat, la fel ca si fostul presedinte Sandro Rosell si actualul sef al clubului, Josep Maria Bartomeu.

Potrivit anchetatorilor, Barcelona a facut evaziune fiscala de 9 milioane de euro, echivalentul unor taxe neplatite catre stat la transferul lui Neymar de la Santos.

Barcelona si Rosell au comis doua infractiuni, sustin procuratorii in raport, ambele impotriva trezoreriei de stat, a scris procurorul Jose Perals catre Tribunalul National din Spania.

Procurorii mai cer ancheta si pentru presedintele interimar al clubului, Josep Maria Bartomeu, care nu a platit anul trecut taxe de 2.8 milioane de euro pentru plati efectuate catre doua firme detinute de parintii lui Neymar.

Barcelona a platit catre trezorerie 13.6 milioane de euro in februarie 2014, dupa inceputul anchetei in cazul Neymar. Clubul a negat tot timpul nereguli la transferul brazilianului si a postat pe site un comunicat in care a anuntat ca si-a platit cu rigurozitate toate taxele necesare.

Potrivit lui Perals, Barcelona si Rosell nu au platit 24,75 % din taxele necesare la transferul lui Neymar, in momentul transferului de la Santos, in luna mai 2013.

Barcelona a licitat cu Real Madrid pentru transferul tanarului brazilian, iar Florentino Perez a anuntat ca se retrage din cursa pentru ca Neymar este prea scump. Cu tot cu taxe, transferul lui Neymar a costat-o pe Barcelona 94,9 milioane de euro!

Rosell si-a dat demisia din functia de presedinte in momentul inceputului anchetei, dar a negat orice ilegalitate comisa. El si-a motivat decizia spunand ca incearca sa evite afectarea imaginii clubului. 

Modifică setările cookies