Gerard Pique Atletico Madrid Barcelona Spania

Pique, pe lista neagră a Barcelonei! Fundașul poate semna cu rivala catalanilor încă din iarnă 

Gerard Pique este pe punctul de a pleca de la FC Barcelona după 14 sezoane petrecupe pe Camp Nou. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 15:36
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 15:36

FC Barcelona s-a întărit masiv vara trecută în compartimentul defensiv. La antrenament, Xavi (42 ani) i-a primit pe Jules Koundé (23 ani - 50 de milioane de euro - de la Sevilla), Andreas Christensen (26 ani - liber de contract de la Chelsea), plus Hector Bellerin (27 ani) și Marcos Alonso (31 ani), tot aduși gratis după despărțirile de Arsenal și Chelsea. 

În aceste condiții, soarta lui Gerard Pique (35 ani) la clubul de pe Camp Nou pare să fi ajuns la final. Mirror Football susține că Barcelona dorește să scape de salariul uriaș al stoperului, 11 milioane de euro pe sezon, și este dispusă să-l cedeze încă din această iarnă. 

De serviciile lui Pique este interesată Atletico Madrid. Diego Simeone (52 ani) este un fan declarat al fundașului și l-ar dori la echipă încă de la începutul lui 2023. Potrivit aceleiași surse, Barcelona ar accepta tranzacția pentru a scăpa de salariul stoperului crescut de „La Masia”. 

Antoine Griezmann, aproape să scape de „blestemul” celor 30 de minute 

Între Barcelona și Atletico Madrid există deja negocieri cu privire la transferul lui Antoine Griezmann (31 ani). Campionul mondial cu Franța a fost cedat la Wanda Metropolitano, în vara lui 2021, pentru următoarele două sezoane. Catalanii au stabilit și o clauză în contract: dacă în cele două sezoane în care este împrumutat francezul joacă mai mult de 45 de minute în 50% dintre meciurile lui Atletico, formația lui Diego Simeone este obligată să îl transfere definitiv în schimbul sumei de 40 de milioane de euro.

În primul sezon în care a fost împrumutat, Griezmann a jucat în 81% dintre meciurile lui Atletico - o veste bună pentru Barcelona, care aștepta ca francezul să ajungă la numărul de partide solicitat și să scape de salariul mare al fotbalistului, scrie Marca.

Între timp, Atletico Madrid, care nici ea nu și-ar dori să îl transfere definitiv pe Griezmann, cel puțin nu în schimbul sumei de 40 de milioane de euro, a început să contabilizeze minutele pe care le primește Griezmann, iar în startul acestui sezon a apelat la o decizie inedită. Atacantul a fost introdus exclusiv după minutul 60 al meciurilor pentru ca acea clauză de transfer definitiv să nu se activeze, iar fotbalistul să revină la Barcelona.

Având în vedere această situație neplăcută pentru fotbalist, "Atletico Madrid și Barceloan sunt pe cale să ajungă la un acord prin care clauza de transfer definitiv să fie redusă la 25 de milioane de euro", scrie L'Equipe, potrivit publicației spaniole.

Modifică setările cookies