OFICIAL Moșule, ce tânăr ești! La 41 de ani, Joaquin a semnat un nou contract și va continua în La Liga

Joaquin Betis Sevilla la liga nationala Spaniei Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Iulie 2022, 13:10
Data actualizarii: Joi 07 Iulie 2022, 13:16

Fostul internațional spaniol și-a prelungit pe un sezon înțelegerea cu Betis Sevilla, clubul la care a scris istorie în fotbalul iberic.

Extrema Joaquin Sanchez Rodriguez, fotbalist care va împlini peste câteva zile 41 de ani, și-a prelungit pe un sezon contractul cu Betis Sevilla, formație la care a fost legitimat prima oară în 1997.

Fostul internațional spaniol, care a participat cu selecționata iberică la Mondialele din 2002 și 2006 și la Euro 2004, este un simbol al echipei de pe ”Estadio Benito Villamarin”, unde este căpitan și cu care a câștigat două Cupe ale Regelui (2005 și 2022).

Betis Sevilla: ”Încă un an pentru Legendă!”

Joaquin a plecat în 2006 de la Betis și, după un periplu la Valencia, Malaga și Fiorentina, a revenit la echipa lui de suflet în 2015.

”Tânărul Joaquin și-a reînnoit înțelegerea cu Real Betis. Încă un an pentru Legendă!”, a scris Betis pe contul oficial de Twitter.

Joaquin s-a autoexclus de la națională în cel mai prost moment posibil

Jucător ofensiv, care a evoluat mai ales pe postul de extremă dreapta, Joaquin s-a autoexclus de la naționala Spaniei în cel mai prost moment posibil.

În preliminariile Euro 2008, după ce Spania a pierdut cu 2-3 în fața Irlandei de Nord, el a avut o declarație tranșantă: ”În acest moment, naționala este un dezastru. Este haos la echipă și Luis (n.r. - selecționerul Aragones) nu știe cum să gestioneze aceste momente dificile. Știu că ce spun acum nu mă va ajuta să revin la echipa națională, dar am spus ce simt acum”.

Are 51 de selecții la naționala Spaniei, toate până în 2007

Spania, cu Aragones la timonă, avea să câștige Euro 2008, unde Joaquin, înainte om de bază la națională, nu a prins lotul. Iar cu Vicente del Bosque selecționer, ”Furia Roja” devenea campioană mondială în 2010 și din nou campioană europeană în 2012. 

Joaquin nu a mai fost convocat niciodată la reprezentativa Spaniei și a rămas cu 51 de selecții și 4 goluri între 2002 și 2007.

Foto: number1sport.es

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!