fc barcelona Gavi Xavi Hernandez Spania

VIDEO Jucătorul Barcelonei pe care Xavi îl numește "unic, o minune"

Xavi Hernandez, antrenorul lui FC Barcelona, a avut numai cuvinte de laudă pentru Gavi, tânărul mijlocaș al echipei sale.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 18:38
Data actualizarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 18:38

Gavi (18 ani) a câștigat în cadrul galei Balonului de Aur premiul Kopa, care este acordat celui mai bun jucător U21, iar Xavi îl cataloghează pe mijlocașul provenit din academia Barcelonei drept "o minune".

Xavi: "Gavi este un fotbalist extraordinar, o minune"

La conferința de presă de dinainte meciului cu Athletic Bilbao (duminică, 22:00), Xavi a fost întrebat și despre Pedri și a recunoscut că are un stil asemănător cu al lui Gavi, însă a refuzat să facă o comparație între cei doi.

"Îi felicit pe Gavi. L-am felicitat toți și în vestiar, dar merită să o facem și în public. Este un fotbalist extraordinar. Aș spune că genul său de fotbalist este unic pentru că se descurcă foarte bine pe ambele faze - defensiv și ofensiv. Din punt de vedere defensiv este o minune, iar în atac vede tot. 

Stă bine fizic, intră între linii, pătrunde în careu, e curajos și are doar 18 ani. Da, este o minune!", a spus Xavi, citat de L'Equipe.

Gavi a debutat la prima echipă a Barcelonei în august 2021, iar până în prezent a strâns 61 de meciuri, reușind să marcheze două goluri și să ofere șapte pase decisive.

  • 70 de milioane de euro este cota de piață a lui Gavi, conform Transfermarkt

Recent, Gavi și-a prelungit contractul cu Barcelona până pe 30 iunie 2026, iar clubul i-a stabilit o clauză de reziliere de un miliard de euro.

Modifică setările cookies