Joan Laporta Frenkie de Jong Manchester United Spania

Joan Laporta a dat răspunsul în cazul interesului lui Manchester United pentru De Jong! Ce a spus și despre Lewandowski 

Barcelona încearcă să redevină o forță în fotbalul mondial, conducerea catalană căutând să întărească echipa. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Iulie 2022, 11:16
Data actualizarii: Duminica 03 Iulie 2022, 11:17

Gruparea de pe Camp Nou a vândut 10% din drepturile TV, obținând aproximativ 200 de milioane de euro și negociază pentru a vinde încă un pachet de 15%. Barcelona încearcă să și transfere jucători, însă se lovește în continuare de problemele economice, dar și de plafonul salarial de club. 

În acest sens, presa internațională a scris că există jucători care vor pleca, iar pe listă s-ar afla Frenkie de Jong. Despre mijlocaș s-a spus că ar fi dorit cu mare interes de Manchester United, iar catalanii ar fi început deja negocierile pentru el, însă Laporta a venit cu un răspuns.

„Frenkie de Jong este jucătorul Barcelonei și este recunoscut drept unul dintre cei mai buni jucători din lume. Știm despre cluburile care îl vor, nu e doar United, dar noi nu avem intenția de a-l vine și jucătorul îmi dă senzația că vrea să rămână. Îi place la FC Barcelona și voi face tot ce ține de mine pentru ca Frenkie să rămână. 

Ce e cert este că, intrăm astfel în altă discuție, că dacă nivelurile salariale ale unora dintre jucători nu se adaptează plafonului impus de conducere trebuie ajustate”, a spus Laporta citat de Mundo Deportivo

Joan Laporta, despre transferul lui Lewandowski

Totodată, președintele Barcelonei a fost întrebat și despre interesul pentru Robert Lewandowski. Atacantul polonez este principalul obiectiv al catalanilor, care au făcut două oferte pentru el, refuzate însă de Bayern Munchen. 

„Lewandowski este jucătorul lui Bayern. Toată lumea știre că este un jucător mare, însă prefer să rămân rezervat pentru că este jucătorul lor. Știm că el s-a pronunțat public legat de faptul că vrea să vină la Barca și suntem onorați, însă îi respectăm pe cei de la Bayern, este unul dintre cele mai bune cluburi din lume”, a adăugat președintele. 

Oficialul grupării blaugrana a vorbit și despre situația lui Ousmane Dembele, care a rămas liber de contract pe 30 iunie. Laporta a lăsat să se înțeleagă că jucătorul nu a transmis încă un răspuns concret, însă negocierile sunt în plină desfășurare. Președintele a spus care este condiția clară pentru ca francezul să rămână pe Camp Nou. 

„Este o persoană pe care o apreciem mult, a jucat la un nivel foarte înalt în retur și antrenorul este mulțumit cu el. E o chestiune economică, ne-a răspuns fără să spună da sau nu. Avem o bună relație cu jucătorul și există comunicare cu agenții. Dacă acceptă condițiile prezentate va continua, dacă nu, nu. 

Nu ne punem date limite pentru nimic, nici pentru transferuri. Acum că am activat prima tranșă de bani după vânzarea drepturilor TV am reușit să eliberăm din presiune. Muncim mult, atât pentru jucători, cât și pentru aceste pârghii”. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies